Katarína Reiterová Rôzne

Ovisnuté stromy nad koľajami a množstvo snehu: Železnice museli úplne vylúčiť trať do Štiavnice

Výrazné sneženie, ťažký a mokrý sneh od skorého rána výrazne komplikuje aj železničnú dopravu na strednom Slovensku. Cestujúca verejnosť musí počas celého dňa počítať s meškaním vlakov. Od 6.30 je úplne vylúčená trať Hronská Dúbrava – Banská Štiavnica kvôli vysokému stavu snehu a ovisnutým stromom.

Ilustračný obrázok k článku Ovisnuté stromy nad koľajami a množstvo snehu: Železnice museli úplne vylúčiť trať do Štiavnice
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sa zdá pani Zima nám dnes opäť poriadna nadelila. Od rána sneh komplikuje život nielen vodičom, ale aj rušňovodičom. Ako nás informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, od 6.30 hodiny je úplne vylúčená trať Hronská Dúbrava – Banská Štiavnica kvôli vysokému stavu snehu a ovisnutým stromom nad traťou.

„Vzhľadom k výstrahe meteorológov, že má v priebehu dňa napadnúť na strednom a východnom Slovensku až do 50 cm nového snehu, vyzývame cestujúcu verejnosť, aby v prípade, že to nie je nutné, ľudia necestovali,“ apeluje hovorkyňa ŽSR.

Ťažký sneh a padajúce stromy skomplikovali železničnú dopravu aj na iných miestach. Najproblematic­kejšia situácia je podľa hovorkyne ŽSR na celej trati Brezno – Margecany, kde ŽSR v úseku Brezno – Červená Skala vyhlásili III. stupeň zimných opatrení a v úseku Červená Skala – Margecany – II. stupeň. „Okrem toho, že je zafúkaná železničná trať, výhybky, ťažký a mokrý sneh spôsobuje padanie stromov na trať, kde dochádza na viacerých úsekoch aj k poškodeniu trakčného vedenia. ŽSR nasadili všetku dostupnú techniku aj ľudí, v pohotovosti sú snežné pluhy, frézy,“dadáva Pavliková.

Cestujúci sú o situácii vyrozumievaní prostredníctvom staničných rozhlasov a vývesných tabúľ, o aktuálnej situácii je možné sa dozvedieť na zákazníckej infolinke Železničnej spoločnosti Slovensko a. s. 18 188 alebo info@slovakrail.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM