Barbara Dallosová Krimi

Nešťastie v našom regióne, malý chlapček (11) v ohrození: Záchranársky vrtuľník pristál na ihrisku

Leteckí záchranári boli vyslaní na zásah k nehode v našom regióne, ich pomoc potreboval jedenásťročný chlapec. Policajti objasňujú okolnosti nešťastia.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastie v našom regióne, malý chlapček (11) v ohrození: Záchranársky vrtuľník pristál na ihrisku
Zdroj: AIR - TRANSPORT EUROPE, spol.

Leteckí záchranári z Banskej Bystrice pomáhali v utorok (31.5.) 11-ročnému cyklistovi, ktorý sa v obci Veľká Lehota (okres Žarnovica) zrazil s osobným autom.

,,Vrtuľník pristál na miestnom futbalovom ihrisku, kde si jeho posádka prevzala zraneného pacienta od rýchlej lekárskej pomoci do svojej starostlivosti. Chlapec utrpel poranenie hlavy a krku," informovala hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková.

Lekár leteckých záchranárov poskytol chlapcovi ďalšie neodkladné ošetrenie. Následne bol preložený na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave prevezený do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

Podľa policajnej hovorkyne Andrey Petrovičovej sa chlapec z Veľkej Lehoty zrazil s autom zn. Peugeot, ktoré šoféroval muž (63) z Novej Bane.

,,Cyklista šiel do križovatky, ktorá bola označená značkou Daj prednosť v jazde, ktorú cyklista nerešpektoval a predným kolesom bicykla narazil do pravého predného blatníka auta. Utrpel ľahšie zranenia a bol transportovaný do nemocnice. Škoda bola predbežne zistené na 700 eur a alkohol u vodiča zistený nebol," uviedla pre Žiar 24 Petrovičová.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM