Aktualizované Martin Károly Krimi

Nešťastie v žiarskom závode: Polícia objasňuje, ako sa zranil robotník (47) z Repišťa, vyjadrenie Slovalca!

Už vo štvrtok sme vás informovali o vážnej udalosti, ktorá sa odhrala v jednom zo závodov žiarskeho priemysleného parku. Muž (47) z Repišťa momentálne leží v Ružinovskej nemocnici. Čitajte vyjadrenie generálneho riaditeľa Slovalca, Milana Veselého.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastie v žiarskom závode: Polícia objasňuje, ako sa zranil robotník (47) z Repišťa, vyjadrenie Slovalca!
Zdroj: TASR

Žiarski policajti, už podľa krajskej hovorkyne, Márie Faltániovej, začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Udalosť sa podľa nej odohrala 26.marca o 4:50 hod. v spoločnosti žiarskeho priemyselného parku v Žiari nad Hronom, na Priemyselnej ulici.

,,Informáciu o úraze sme dostali ráno o 05:08 hodine," uviedol vo štvrtok 26. marca pre žiar24 Boris Chmel hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

„Pri dávkovaní kryštailckej látky do pece na povrch tekutého elektrolytu, došlo z doposaľ nezistených príčin k výbuchu a roztreku elektrolytu, ktorý mal teplotu približne 900 °C a došlo k popáleniu viacerých častí tela muža (47) z Repišta. Utrpel zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia,“ konkretizuje udalosť v žiarskom závode Faltániová.

Milan Veselý, generálny riaditeľ Slovalco a.s. potvrdzuje, že pracovný úraz sa stal v prevádzke elektrolýzy pri technologickej obsluhe pece. „Kolegovia na pracovisku zranenému okamžite poskytli prvú pomoc, teraz je v starostlivosti lekárov – špecialistov. Veríme, že sa náš kolega sa čo najskôr uzdraví. Pri vyšetrovaní príčin úrazu poskytujeme zodpovedným orgánom plnú súčinnosť,“ hovorí o nešťastnej udalosti, Milan Veselý.

Spoločnosť, podľa jej riaditeľa prijala okamžité opatrenia v súvislosti s preverovaním použitého materiálu. Výsledky a odporúčania vyplývajúce zo šetrenia taktiež využijeme na ďalšie zlepšenie bezpečnosti výrobného procesu.

Bezpečnosť pri práci je pre Slovalco najvyššou prioritou, dennodenne sa tejto téme venujeme a získali sme v oblasti bezpečnosti práce viaceré ocenenia. Do tejto udalosti sme boli 497 dni bez úrazu, teda v roku 2014 sme nemali žiaden pracovný úraz. O to viac nás mrz í, že napriek tomu úsiliu k udalosti došlo,“ dodáva Veselý.

Muž je momentálne podľa hovorcu záchranárov hospitalizovaný v Ružnovskej nemocnici v Bratislave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM