Barbara Dallosová Správy

Nešťastná žiarska križovatka po novom: Polícia o tom, čo zmenili semafory

Počas dopravnej špičky mali vodiči na takzvanej orangeovej križovatke problém. Kruháč tu byť nemohol, pribudli teda semafory.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastná žiarska križovatka po novom: Polícia o tom, čo zmenili semafory
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Križovatka ulíc SNP, A. Dubčeka a Krížna, v Žiari ľudovo nazývaná aj orangeová križovatka, je už niekoľko týždňov svetelná. Pred osadením semaforov sa úsek skloňoval ako problematický.

,,Na jednej strane je, nielen počas špičky, problém odbočiť z „lovčianskej cesty“ na Ulicu SNP, smerom na Handlovú, ale aj z časti mesta IBV smerom na Viesku. My sme ako riešenie presadzovali kruhový objazd, ktorý však nie je možný z priestorových dôvodov, keďže ide o štvorprúdovku," uviedol ešte v októbri minulého roka primátor Peter Antal, keď osadenie semaforov avizoval.

Križovatka funguje ako svetelná už niekoľko týždňov a nás zaujímalo, či sa dopravná situácia sprehľadnila. Ako pre Žiar24 uviedla krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, dopravný inšpektorát hodnotí osadenie semaforov pozitívne a od ich osadenia nie je evidovaná v úseku žiadna dopravná nehoda a ani škodová udalosť.

Aby vodič prešiel celým hlavným ťahom mestom od kaštieľa až po výjazd na Handlovú, musí teda prejsť niekoľkými svetelnými križovatkami. To je pôda na zápchy. Policajti to vraj pravidelne sledujú.

,,Okresný dopravný inšpektorát v Žiari nad Hronom pravidelne monitoruje počas hliadkových služieb uvedený úsek cesty, pričom doposiaľ neboli zaznamenané dopravné zápchy," hovorí Faltániová.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM