Martin Károly Správy

Netradičné mená detí v Žiari v r. 2013: V meste sa narodili Nino, Jamie, Andromeda...

Najčastejšie mená, ktoré počas minulého roka v Žiari nad Hronom dávali rodičia svojim drobcom, boli Sofia a Jakub. Našli sa však aj takí, ktorí siahli po naozaj netradičných menách.

Ilustračný obrázok k článku Netradičné mená detí v Žiari v r. 2013: V meste sa narodili Nino, Jamie, Andromeda...
Zdroj: TASR

V Žiari nad Hronom pribudlo v minulom roku 414 detí. Oproti predchádzajúcemu roku je to len mierny nárast. Celkovo však počet obyvateľov v meste klesá. "Je to dlhodobý trend, ktorý kopíruje celoslovenskú populačnú krivku,“ komentoval úbytok obyvateľov Martin Baláž, hovorca mesta. Celý článok si prečítajte TU:Mesto sa vyľudňuje: Za 14 rokov zo Žiaru ubudlo skoro 1300 ľudí

Deti sa však rodia, a rodičia im dávajú do vienka aj pomerne neobvyklé mená. Časy, kedy sa používali výhradne mená z kalendára sú už asi nenávratne preč. „Rodičia dávali svojim deťom aj neobvyklé mená. Medzi mužské patrili napríklad Eliáš, Jamie, Maxim, Nino, Timothy, Vratko,“ informuje informuje Marta Páleníková zo žiarskej matriky.

Nezaostávajú však ani dievčenské mená. Tých je podľa Páleníkovej ešte viac. „V minulom roku sme zaznamenali aj takéto mená: Amy, Andromeda, Elly, Heidi, Chiara, Jasmin, Lara, Leila, Lusiana, Mia, Rachel, Tamia,“ dodáva matrikárka.

Najčastejšie používané mená v Žiari boli v roku 2013 Jakub a Sofia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM