Barbara Dallosová Kultúra

Neviete ešte, kam vyraziť za oddychom? V Žiari sa ani cez víkend nebudete nudiť, pozrite PREHĽAD

Koniec pracovného týždňa je tu čo nevidieť a je najvyšší čas poobzerať sa po relaxe. V Žiari a okolí si tento víkend vyberie každý. Okrem iného nás čaká dlhoočakávané šteklivé spracovanie známeho románu, poetickým šansón s Feldekovcami, či fašiangová zabíjačka.

Ilustračný obrázok k článku Neviete ešte, kam vyraziť za oddychom? V Žiari sa ani cez víkend nebudete nudiť, pozrite PREHĽAD
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 13. februára

  • Koncert -Tajomstvá lásky – V tomto programe poprední sólisti Ján Vaculík – tenor, Martina Zaťková – soprán za klavírneho sprievodu Márie Blesákovej, účinkujúci na domácich a zahraničných pódiách so širokým diapazonom ucelených programov zahrňujúcich rôzne hudobné štýly Vám predstavia krásne melódie majstrov svetovej a domácej operety.

    Kedy a kde: 19:00, MsKC Divadelná sála, Žiar nad Hronom

  • Benefičný galavečer – Charitatívne podujatie, ktorého výťažok poputuje na podporu opustených a týraných zvierat. O program sa postarajú žiaci ZUŠ. J.L. Bellu. Chýbať nebude ani módna prehliadka spoločenských šiat, či tombola.
  • Kedy a kde: 17:00, Mestské kultúrne stredisko, Kremnica

Sobota 14. februára

  • Feldekovci – Valentín s Ľubomírom Feldekom a jeho dcérou – šansoniérkou Katkou Feldekovou s klavírnym sprievodom Richarda Šimurku. Dokonalý večer s jednou z najväčších osobností slovenskej literatúry. Nádherné texty, piesne a romantika sršiaca s každého slova, či tónu.

    Kedy a kde: 19:00, MsKC U Shakespeara, Žiar nad Hronom

  • Kremnický fašiang – Rozlúčku s fašiangovým obdobím chystajú v starobylej Kremnici. V sobotu nebude na pešej zóne chýbať tradičná zabíjačka, fašiangový sprievod ani pochovávanie basy. Po sprievode organizátori naplánovali otvorenie posledného fašiangového šantenia pred pôstom za zvukov delostreleckých sálv. Celý program si pozrite TU.

    Kedy a kde: od 6:00 hod. (začiatok fašiangovej zabíjačky) do neskorých večerných hodín, Štefánikovo námestie, Kremnica

  • Valentínska večera v Lune – Jednou z možností, ako stráviť romantický valentínsky večer, je skvelá večera z dielne najlepších kuchárov hotela Luna. Tí si pre vás na sobotu pripravili niečo špeciálne. Krevetový koktejl ako predjedlo, bohatá misa pre dvoch ako hlavný chod a nakoniec dezert s príznačným názvom – Sladký bozk.

    Kedy a kde: v sobotu (14.2) večer, Reštaurácia Hotela Luna

Nedeľa 15. februára

  • FILM: Veľká šestka – Animovaná komédia od tvorcov filmov Ľadové kráľovstvo, Na vlásku a Ralph Rozbi-to. Hiro je mimoriadny technický talent, svojím nadaním a časom však plytvá v nelegálnych súbojoch „handmade“ robotov. Jeho starší brat Tadashi je znepokojený smerom, ktorým sa Hirove schopnosti uberajú. Vezme ho preto do robotického laboratória, kde Hira zoznámi s priateľmi a predvedie mu svoj vynález – nafukovacieho zdravotníckeho robota menom Baymax.

    Kedy a kde: 16:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

  • FILM: Päťdesiat odtieňov sivej – Po celosvetovom úspechu knihy Päťdesiat odtieňov sivej prichádza americké spracovanie šteklivého románu, ktorý vypredával pulty kníhkupectiev. Príbeh Anastasie v podaní Dakoty Johnson a Christiana Greya, ktoré stvárnil Jamie Dornan ožíva aj na filmových plátnach.

    Kedy a kde: 18:00, Kino Hron Žiar nad Hronom

Pripravili sme pre vás aj tipy, ako stráviť valentínsky víkend vo dvojici. Čítajte tu: Zažite valentínske čaro so svojou polovičkou: 5 najromantic­kejších miest v Žiari a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM