Rôzne Správy

Nevšedný valentísky nápad: V Štiavnici oslávia sviatok zamilovaných experimentom

V banskoštiavnickej Banke lásky chcú pomôcť 100 000 ľuďom z celého sveta nájsť si skutočnú lásku. Zapojiť sa môže ktokoľvek.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný valentísky nápad: V Štiavnici oslávia sviatok zamilovaných experimentom
Zdroj: TASR

Tohtoročný sviatok sv. Valentína sa rozhodli v banskoštiavnickej Banke lásky osláviť experimentom lásky. Chce pomôcť 100.000 ľuďom z celého sveta nájsť si skutočnú lásku.

,,V priebehu prvého roka fungovania Banky lásky sa nám niekoľkokrát stalo, že ľudia, ktorí boli u nás, sa nám neskôr poďakovali a prezradili nám, že si po návšteve našli svoju vytúženú lásku," uviedla jej PR manažérka Katarína Javorská s tým, že sa preto rozhodli otestovať, či Banka lásky naozaj pomáha ľuďom nájsť si svoju pravú lásku.

Do experimentu sa môže bezplatne zapojiť ktokoľvek prostredníctvom formulára na internetovej stránke expozície, kde vyplní svoje prianie lásky. Všetky priania v expozícii vytlačia a uložia do banky vytvorenej z veršov najdlhšej ľúbostnej básne sveta Marína.

Či sa priania splnili, ako rýchlo, v ktorých krajinách najviac a ďalšie zaujímavé zistenia budú priebežne vyhodnocovať a zverejňovať na stránke. Záverečné vyhodnotenie experimentu zverejnia podľa Javorskej o rok, na sviatok sv. Valentína v roku 2020.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM