Martin Károly Rôzne

Niektorí obyvatelia mesta už majú opäť vodu

Žiar nad Hronom 5. mája – Aj keď v tejto chvíli obyvatelia niektorých častí mesta majú už vodu, odstrániť poruchu v plnom rozsahu sa doteraz vodárom nepodarilo. TASR to potvrdila prednostka mesta Mariana Páleníková.

„Momentálne ide voda na sídlisku Etapa, na Hviezdoslavovej ulici a v starej časti mesta. Bez vody je sídlisko Podvŕšky a celá tzv. IBV-čka,“ skonštatovala Páleníková s tým, že vodári jej v súčasnosti nevedeli potvrdiť, či sa v priebehu dnešného dňa podarí odstrániť poruchu v celom rozsahu.

Pýtala som sa, či bude voda v tých častiach mesta, kde máme základné, resp. aj stredné školy. Bolo mi povedané, že je možné, že bude nejaká obmedzená dodávka, ale už s takým výpadkom, ako bol dnes, by sme nemali počítať. Čiže, je možné, že nejakú hodinu – dve, kým sa budú prepájať systémy, voda nebude,“ podotkla Páleníková. Ak bude podľa jej slov situácia takáto, vyučovanie obmedzené nebude.

Mesto je bez vody od dnešného rána. „Podľa informácií, ktoré máme z vodární, išlo o väčšiu poruchu privádzača vody do našich vodojemov, čiže mesto sa tak ocitlo bez kvapky vody za krátky čas,“ uviedol pre TASR hovorca mesta Martin Baláž.

Keďže vzniknutá situácia mala určitý dosah aj na základné hygienické normy, v základných školách bolo skrátené vyučovanie. V materských školách a jasliach nebol podľa jeho slov režim zmenený. „Takisto máme informácie, že bol trochu obmedzený štandard výkonu žiarskej nemocnice,“ podotkol hovorca.

Zdroj a foto: TASR Fotogaléria: Martin Prôčka Súvisiaci text: [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.95739_Zi­arcania-su-bez-vody.141]Žiarčania sú bez vody[/link]

Ziar bez vody
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM