Webnoviny - Krimi

Nikoleta (16) dobodala otčima na smrť, hrozí jej väzenie

Pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici sa v utorok začalo hlavné pojednávanie s mladistvou 16-ročnou Nikoletou V. z Kremnice.

Prokurátor ju viní z vraždy blízkej osoby, pretože nožom usmrtila 38-ročného nevlastného otca.

Na návrh obhajoby z obáv pred psychickou ujmou obžalovanej súd vylúčil z pojednávania verejnosť vrátane novinárov.

Predseda senátu uviedol, že obžalovaná nedala súhlas na fotografovanie a snímanie kamerou jej tváre.

[size=14][color=#cc0000]­Komplikované vzťahy[/color][/si­ze] Podľa obžaloby sa tragédia stala 19. júla minulého roka večer pred 21. hodinou v Kremnici v byte, v ktorom dievča žilo so svojou matkou a jej manželom Vladimírom S.

Muž sa o dievča staral od roku 2000 ako nevlastný otec. Nikoleta mala v ten večer s otčimom konflikt, lebo ju nechcel pustiť za kamarátkami. Údajne konflikt vznikol aj v súvislosti s tým, že otčim dievča sexuálne obťažoval.

Nikoleta z kuchyne vzala nôž s 20-centimetrovou čepeľou a veľkou intenzitou na gauči v obývacej izbe pololežiaceho otčima raz bodla do hrudníka tak, že zasiahla srdce. Otčim sa dokázal ešte preplaziť k susedovým dverám a ten privolal záchranku.

[size=14][color=#cc0000]­Sexuálne návrhy[/color][/si­ze]
Zasiahnutý muž krátko na to zomrel a nebola by ho zachránila ani okamžitá odborná lekárska pomoc. V čase tragédie Nikoletina matka bola v zamestnaní.

Nikoleta po čine ušla za kamarátkou, ktorej povedala, že asi zabila otca. Na súde nevypovedala a čítali sa jej výpovede z prípravného konania. Vtedy uviedla, že sexuálne návrhy mal otčim už skôr a v tragický večer ich opakoval.

Nahol sa ku mne a pohladkal ma, povedal, že som dobré dievčatko. Potom sa ma opýtal, či by som mu to nespravila rukou,“ uviedla Nikola pre žiar24 v decembri minulého roku.

[size=16]Kompletnú necenzúrovanú video spoveď si pozrite [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.121745_So­kujuca-spoved-Nikolety-V-!]TU[/link]! [/size]

Hlavné pojednávanie s obžalovanou Nikoletou pokračuje vo štvrtok 16. augusta ďalším dokazovaním.

Pre dospelého páchateľa za vraždu stanovuje zákon trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. U mladistvého páchateľa súd môže uložiť trest v polovici sadzby.

WEBNOVINY/žiar24

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.121745_So­kujuca-spoved-Nikolety-V-!]Šokujúca spoveď Nikolety V.![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.105405_Ak­tualizovane:-Dievca-bodlo-otcima-nozom-do-hrudnika.138]Ak­tualizované: Dievča bodlo otčima nožom do hrudníka[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM