Barbara Dallosová Šport

Nina, Zdenko, len tak ďalej: Žiar má dvoch nových majstrov republiky

Žiarsky športový klub má dôvod na radosť. Do vysokej súťaže postavili len dvoch pretekárov, obaja však bez zaváhania vybojovali majstrovské tituly.

Ilustračný obrázok k článku Nina, Zdenko, len tak ďalej: Žiar má dvoch nových majstrov republiky
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Nina Jelžová a Zdenko Vanka pripisujú úspechy na účet svojho klubu pravidelne. Teraz sa im to podarilo opäť. Napriek tomu, že obaja zápasia v juniorských vekových katgóriách, na Majstrovstvách republiky (9.3.) v Dolnom Kubíne súťažili ako seniorskí športovci.

Na súťaži sa stretla takmer stovka najlepších slovenských karatistov z 34 klubov a svoju formu prišli doladiť seniorskí reprezentanti, ktorých onedlho čakajú seniorské Majstrovstvá Európy v Španielsku.

Ako vysvetľuje žiarsky tréner Ľubomír Striežovský, Karate klub MŠK Žiar nad Hronom postavil len dvoch pretekárov. Tí však však podali stopercentný výkon.

Nina je úradujúca juniorská a seniorská majsterka republiky, titul teda prišla obhájiť. ,,Ani tento rok v kategórii športový zápas senioriek nad 68 kg nenašla premožiteľku a stala sa tak druhý krát seniorskou majsterkou," konštatuje spokojne Striežovský.

Pre Zdenka Vanku to podľa slov trénera boli premiérové seniorské Majstrovstvá republiky. ,,Zdenko je úradujúcim juniorským Majstrom republiky a ani v seniorskej kategórii športový zápas do 75 kg sa nestratil, keď porazil všetkých svojich súperov a domov si odniesol titul seniorského Majstra republiky. Obom pretekárom ďakujeme za vzornú reprezentáciu mesta a klubu," dodáva tréner.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM