Kultúra Rôzne Správy

Noc múzeí a galérií v Štiavnici: Čo nás čaká tento rok?

Blíži sa májový večer, kedy slovenské múzeá pripravia pre svojich návštevníkov nevšedný program. Opäť sa zapojí i Banská Štiavnica.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérií v Štiavnici: Čo nás čaká tento rok?
Zdroj: TASR

Bohatým programom vo svojich troch expozíciách sa do tohtoročnej Noci múzeí a galérií zapojí v sobotu (18. 5.) Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici.

Vedúca odboru marketingu a environmentálnej výchovy SBM Petra Páchniková informovala, že expozícia Baníctvo na Slovenku – Kammerhof ponúkne prehliadky až do 22.00 h.

Od 16.00 h ponúkne program Galéria Jozefa Kollára. Program sa začne autoportrétnou tvorivou dielňou pre rodiny s deťmi s názvom Zrkadlenie a premiérou štyroch portrétov od Edmunda Gwerka, ktoré budú prvýkrát exkluzívne vystavené verejnosti.

,,Od 17.00 h bude program pokračovať piknikom na priedomí. Jeho súčasťou budú debaty, kávička aj gastroprekvape­nie," priblížila Páchniková. Návštevníci galérie sa môžu tešiť aj na stretnutie s Oľgou Kuchtovou, venované jej aktuálnej výstave Krajina so snom. Večer v galérii zakončí koncert študentského zoskupenia Huaja.

Noc múzeí a galérií ponúkne špeciálny program aj v expozícii uhoľného baníctva na Slovensku v Handlovej. Návštevníci môžu absolvovať netradičné prehliadky pod názvom Pevnosť Boyard – Kto hľadá, ten nájde.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM