Martin Károly Kultúra

Noc múzeí v Kremnici: V znamení návštevy Jeho veličenstva Jozefa II.

Už po deviaty raz sa do medzinárodného projektu Noc múzeí a galérií zapojí aj kremnické NBS - Múzeum mincí a medailí. V predvečer Medzinárodného dňa múzeí – v sobotu 17. mája sa o 19.00 h pre návštevníkov otvoria brány Mestského hradu v Kremnici.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí v Kremnici: V znamení návštevy Jeho veličenstva Jozefa II.
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Erika Grniaková z múzea, podujatie sa bude niesť v duchu 250. výročia návštevy kráľa Jozefa II. v Kremnici. „Návštevníkov podujatia čaká pestrý program. Dozvedia sa niečo viac o návšteve Jeho veličenstva, kráľovskej výsosti Jozefa II. v Kremnici, od ktorej uplynulo už 250 rokov,“ podotkla.

Pre deti je pripravené tradičné bábkové predstavenie o tom, ako sa Jano s drakom porátal v podaní divadla Animare Silva. Kto sa bude chcieť zabaviť bez ohľadu na vek, môže si vlastnoručne vyraziť mincu s kremnickým motívom, vyskúšať si streľbu z luku či kuše, alebo tvoriť v tvorivej dielni.

Odvážnejší môžu pozorovať nočnú Kremnicu z veže Kostola sv. Kataríny. Večer obohatia hudobné, tanečné i dramatické vystúpenia v podaní žiakov Základnej umeleckej školy J. L. Bellu v Kremnici,“ dodala Grniaková. Na záver večera svoju Mím Show predvedie Miroslav Kasprzyk.

Príležitostná výstava pod názvom Mestský hrad v premenách času zas predstaví i menej známe vyobrazenia kremnického Mestského hradu v rôznych obdobiach jeho dlhej histórie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM