Rôzne Správy

Nocľaháreň na plavárni: Počas zimy evidovalo mesto 409 prenocovaní

Prístrešie ľuďom bez domova ponúkla Banská Štiavnica v priestoroch plavárne.

Ilustračný obrázok k článku Nocľaháreň na plavárni: Počas zimy evidovalo mesto 409 prenocovaní
Zdroj: TASR

Na území Banskej Štiavnice sa v minulom roku na základe zoznamu bezdomovcov zdržiavalo 23 osôb. Vyplýva to z monitoringu plnenia komunitného plánu sociálnych služieb za rok 2016, ktorý banskoštiavnickí mestskí poslanci zobrali na vedomie na ostatnom rokovaní (5.4.)

Ako sa uvádza v materiáli, dve z týchto osôb majú evidovaný trvalý pobyt mimo mesta, 13 osôb má trvalý pobyt v meste Banská Štiavnica s uvedením ulice a čísla domu. Osem osôb má evidovaný trvalý pobyt mesto Banská Štiavnica.

Každoročne mesto v čase zimných mesiacov zriaďuje v priestoroch mestskej plavárne pre ľudí bez prístrešia nocľaháreň. Počas uplynulej zimy bola otvorená od 1. decembra 2016 do 31. marca 2017. V priebehu tohto obdobia tu do 20. marca evidovali 409 prenocovaní. V najbližšej dobe počíta samospráva v priestore s výmenou podlahy a vymaľovaním celého priestoru.

Počas prevádzkovania nocľahárne spolupracuje mesto každoročne s farskou charitou v Banskej Štiavnici, ktorá pomáha poskytnutím potravín a ošatenia. ,,Vzájomnou spoluprácou je týmto občanom poskytovaná pomoc aj pri riešení ich nepriaznivej sociálnej situácie," uvádza sa v správe.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM