Martin Károly Rôzne

Nová Baňa má štyroch kandidátov na post primátora

O primátorský post sa v Novej Bani uchádzajú štyria kandidáti. Len dvaja z nich, Zdeno Šuška a Adrián Zima odpovedali na naše otázky.

PaeDr. Zdeno Šuška, 58 r., riaditeľ CVČ, Nová Baňa, Starohutská 112, nezávislý kandidát

Prečo chcete kandidovať na post primátora Novej Bane? Chcem zvýšiť úroveň Novej Bane. Aby Nová Baňa bola skutočne mestom.

Čo považujete v Novej Bani za najväčší a najvážnejší problém?
Nezamestnanosť ,ktorá je spôsobená tým, že daň pre podnikateľov je napríklad v Novej Bani dvojnásobná ako v Zlatých Moravciach . Okrem iného je cestná sieť, kanalizácia, ale problémov je veľa.

O ktoré základné body sa bude opierať Vaša kampaň? Znovuotvorenie niektorých lôžkových častí nemocnice.

O ktoré základné body sa bude opierať Vaša kampaň? Pokiaľ by ste boli zvolený, čo budete riešiť ako prvé? Zníženie dane a poplatkov . Nová Baňa má rozpočet cca 6,5 mil. EUR, čo je pod 200 mil. SK.. Napríklad Tvrdošín má rozpočet cca 1 miliardu SK.

Ako to chcete dosiahnuť? Spoluprácou s štyrmi koaličnými , štyrmi opozičnými a piatimi nezávislými poslancami mestského zastupiteľstva a využitím vlastných skúseností.

Za akú politickú stranu budete kandidovať a prečo? Kandidujem ako nezávislý na post primátora mesta Nová Baňa


Adrián Zima, 31 r., živnostník, Nová Baňa, Viničná cesta 69, Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana, Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemo­kratické hnutie, Občianska konzervatívna stra­na

Prečo chcete kandidovať na post primátora Novej Bane? Pretože mám rád svoje rodné mesto a nie je mi ľahostajné ako sa jeho rozvoj bude vyvíjať. Sám som otec detí a živiteľ rodiny a nie je mi ľahostajné, či budú mať naše deti kde športovať, či bude mať naša mládež kde tráviť voľný čas, či bude naše mesto bezpečné a či bude zamestnanosť čo najvyššia a o spokojnosti občanov nehovoriac.

Čo považujete v Novej Bani za najvážnejší problém? To, že naše mesto nemalo v novodobej histórii primátora, ktorý by mal správnu politickú oporu, čo mesto znevýhodňovalo oproti iným okolitým mestám v jeho rozvoji. Ako príklad uvediem, že naše kráľovské mesto prišlo politickým rozhodnutím o možnosť stať sa okresným mestom.

O ktoré základné body sa bude opierať Vaša kampaň? Základným a hlavným bodom kampane je slogan ,,SPOLU PRE NOVÚ BAŇU“, ktorý vystihuje cieľ, že úspešní budeme len vtedy, ak sa spojíme pre dobro mesta všetci, ktorým nám záleží na jeho celkovom rozvoji a nie len rozvoji niektorých skupín.

Pokiaľ by ste boli zvolený, čo budete riešiť ako prvé? Zabezpečenie zvovuobnovenia Pohotovostnej lekárskej služby je jedným z hlavných bodov môjho programu, na naplnení ktorého som už začal pracovať bez ohľadu na to, či budem alebo nebudem zvolený za primátora. Takisto nemôžem nespomenúť snahu o vybudovanie multifunkčnej športovej haly, ktorá v našom meste chýba a rokovania s kompetentnými inštitúciami sú naplno rozbehnuté.

Ako to chcete dosiahnuť? Spojením skúseností s pôsobením v komunálnej politike a hlavne ,,SPOLU PRE NOVÚ BAŇU“

Za akú politickú stranu budete kandidovať a prečo? Moja kandidatúra vzišla zo zhody štyroch politických strán a preto kandidujem za koalíciu : SDKÚ-DS, SaS, KDH a OKS. Táto koalícia má v našom meste už tradíciu niekoľkých volebných období a som rád, že je doplnená o novú parlamentnú stranu, ktorej som členom a pokračuje ďalej.

Martina Štefanková

Kompletný zoznam kandidátov na primátora v Novej Bani

1. Ján Havran, Mgr., 32 r., hlavný kontrolór, Nová Baňa, Štúrova 24, SMER – sociálna demokracia, Ľudová strana – Hnutie za demokratické Slovensko 2. Stanislav Mištík, Ing., 45 r., obchodný riaditeľ, Nová Baňa, Lietajova cesta 332, Agrárna strana vidieka 3. Zdeno Šuška, PaedDr., 58 r., riaditeľ CVČ, Nová Baňa, Starohutská 112, nezávislý kandidát 4. Adrián Zima, 31 r., živnostník, Nová Baňa, Viničná cesta 69, Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana, Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemo­kratické hnutie, Občianska konzervatívna stra­na

NB Kandidati
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM