Barbara Dallosová Basketbal

Nová hala bude svedkom historickej premiéry: Žiarski basketbalisti na Slovenskom pohári, meno súpera vnútri!

Žiarski muži vo vysokej súťaži. Na palubovke vynovenej športovej haly naši seniorskí odchovanci prvý raz zabojujú v Slovenskom pohári. Súper bude cestovať zďaleka....

Ilustračný obrázok k článku Nová hala bude svedkom historickej premiéry: Žiarski basketbalisti na Slovenskom pohári, meno súpera vnútri!
Zdroj: Dnes24.sk

Symbolickú stuhu vo vynovenej hale, ktorá sa skloňovala ako jeden z najväčších projektov mesta za posledné obdobie, prestrihol primátor v septembri. Písali sme tu: Žiarska športová hala zmodernizovaná i v útrobách: Čo sa skrýva pod palubovkou? FOTO

Hala slúži športovcom už niekoľko týždňov, túto sobotu (31.10., 17:00 hod.) ale ponúkne skutočnú športovú lahôdku. Basketbalový klub MŠK Žiar nad Hronom sa chystá na vôbec prvý zápas tímu žiarskych mužov v Slovenskom pohári.

Naši dospelí hráči budú hostiť tím z východnej metropoly, Sláviu TU Košice. S Košičanmi naše mužstvo odohrá zápas druhého kola Slovenského pohára. Pobijú sa tak prvý raz v histórii žiarskeho basketbalu o možnosť zmerať si sily so 6 najlepšími extraligistami vo finálovom turnaji Slovenského pohára v basketbale mužov.

Športový riaditeľ žiarskeho klubu Norbert Nagy hovorí o stretnutí tiež ako o veľkom zážitku pre mladšie ročníky, ktoré si ho budú vychutnávať z tribúny. ,,Rozhodli sme sa prihlásiť mužov do tejto prestížnej súťaže z dvoch dôvodov. Prvým je snaha konfrontovať našich seniorských odchovancov s najlepšími tímami Slovenska a zároveň ukázať svojim viac ako sto deťom a mládežníkom, kam sa raz pri svojom basketbalovom snažení môžu dostať," vysvetlil Nagy s dôvetkom, že na zápas všetkých priaznivcov športu srdečne pozýva.

Môže vás zaujímať:

Čerstvé výsledky, komentáre, fotky aj praktický archív: Žiarski športovci sa tešia z nového webu

Žiarčania na medzinárodnom turnaji: Prehra s Ostravou ich nakopla, takto to nakoniec dopadlo!

Plesnivé rožky či Skazené jogurty: Názvy žiarskych streetballových tímov pobavili, ako sa im darilo? FOTO

2. kolo Slovenského pohára v basketbale mužov na palubovke žiarskej haly
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM