Správy

Nová plánovaná žiarska štvrť SEVER: Pribudnú domy, obchody a reštiky, pozrite si aktuálne vizualizácie

Prvé bytovky, ktoré stavia spoločnosť Remeslo stav by mali byť dokončené už onedlho. Plány má však stavebná spoločnosť oveľa väčšie. Pozrite, ako by mala vyzerať nová mestská časť.

Ilustračný obrázok k článku Nová plánovaná žiarska štvrť SEVER: Pribudnú domy, obchody a reštiky, pozrite si aktuálne vizualizácie
Zdroj: Dnes24.sk

Plán spoločnosti Remeslo stav je na niekoľko rokov. Z prvých dvoch bytoviek bude mať mesto nájomné byty. Len nedávno sa rozhodlo o tom ako sa budú prideľovať. Mesto rozhodlo: Nové byty sa budú prideľovať žrebovaním! Ďalšie byty chce spoločnosť predať vo svojej réžii.

Termín žrebovania ešte nie je stanovený, doľaďujeme kritériá, ktoré musia byť v súlade so zákonom. Zákon totiž presne hovorí aký napríklad môže mať žiadateľ príjem,“ aktualizuje Martin Baláž. Momentálne je podľa neho prihlásených 280 žiadateľov o 48 bytov. „O termíne žrebovania budeme včas informovať. Samozrejme bude verejné aj za účasti žiadateľov,“ dodáva hovorca.

V novej mestskej štvrti sa už teraz počíta s ihriskami, verejnou zeleňou, parkovacími miestami a samozrejme potrebnými komunikáciami. Naplánované je aj obchodné centrum s reštauráciou a kaviarňou.

Predpokladáme, že časom dôjde k prepojeniu obytného súboru Sever so zvyškom mesta v smere poza blízku základnú školu k budove Sociálnej poisťovne,“ predstavil dlhodobý zámer obchodný riaditeľ žiarskej stavebnej spoločnosti Ivan Šulek.

Nová žiarska štvrť SEVER: Takto by mala vyzerať
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM