Barbara Dallosová Správy

Nové bytovky už budú v rukách mesta: Žiarska radnica dostala peniaze od štátu na druhý pokus

V novostavbách na konci mesta sa už býva niekoľko mesiacov. V rukách mesta však stále nie sú. Naposledy sa mestu úver na ich odkúpenie získať nepodarilo. Teraz už radnica s dotáciou počítať môže.

Ilustračný obrázok k článku Nové bytovky už budú v rukách mesta: Žiarska radnica dostala peniaze od štátu na druhý pokus
Foto: Martin Károly

Mestu Žiar nad Hronom sa podarilo získať dotáciu z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR vo výške 743 400 eur a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) vo výške 1,7346 milióna eur na kúpu dvoch bytových domov v obytnom súbore Sever.

,,Aktuálne sa pripravujú zmluvy a formality potrebné na ich odkúpenie," priblížil súčasný stav vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž s tým, že oznámenie o úspešnosti žiadosti dostala mesto začiatkom júla.

Ešte minulý rok nebolo mesto so žiadosťou o úver a dotáciu úspešné. Primátor Peter Antal to v tom čase zdôvodňoval tým, že v čase schvaľovania žiadostí ešte neboli byty skolaudované. Písali sme TU.

Aby neostali po dokončení byty nevyužívané, rozhodla sa žiarska samospráva pre náhradné riešenie. Bytové domy si od zhotoviteľa prenajalo samotné mesto, ktoré ich ďalej prenajíma. Noví obyvatelia sa do bytov nasťahovali ešte v závere minulého roka.

Čítajte tiež:

Žiar bude mať novú ulicu: Pozrite, ako sa bude po novom volať mestská časť SEVER!

V regióne vzniknú ďalšie nájomné byty: Na bývanie pre rodiny sa premení stará budova školy

V regióne sa chystajú nové stavebné pozemky: Poznáme predbežnú cenu za meter!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM