Katarína Reiterová Krimi

Nové fakty v prípade vraždy poslanca Rakovského: Polícia má video

Minulý týždeň v utorok otriasol Žiarom výbuch auta. Zomrel pri ňom žiarsky poslanec a advokát Marek Rakovský. Podľa denníka Plus 7 dní má polícia v rukách video.

Ilustračný obrázok k článku Nové fakty v prípade vraždy poslanca Rakovského: Polícia má video
Zdroj: Dnes24.sk

Do auta Mareka Rakovského zatiaľ neznámy páchateľ nainštaloval bombu. Avšak už niekoľko dní pred výbuchom sa vraj niekto pokúšal do tohto auta vlámať. Podľa svedkov nastupoval Marek spolujazdcovými dverami s tým, že má na svojich dverách vylomený zámok.

Tajné video od suseda

Vyšetrovatelia však, podľa denníka Plus 7 dní, majú k dispozícii okrem záberov z priemyselných kamier mesta aj jedno tajné video. „To zachytáva miesto v tesnej blízkosti, kde Marekovo auto parkovalo. Tajnú kvalitnú kameru si nainštaloval jeden z Marekových susedov, lebo mu v minulosti ukradli spred bytovky auto,“ píše plus sedmička.

Tento záznam zachytáva až štyri dni pred vraždou, a teda aj poslednú noc pred výbuchom. Polícii by mal práve tento videozáznam pomôcť pri dolapení páchateľa.

Čo sa v ten deň vlastne stalo?

Ráno, 2. júla, Marek nastúpil do svojho auta, ktoré po prejdení päťdesiatich metrov vybuchlo. Bomba bola umiestnená rovno pod sedadlom šoféra. Podľa plus sedmičky dali vrahovia v noci do auta nástražný systém a počkali si, kým nastúpi: “Sledovali ho a keď videli, že na ulici nie sú žiadni ľudia, auto s advokátom diaľkovým ovládaním odpálili. Aj preto vraj obrovská detonácia nikoho iného nezranila.“

Aj keď sa najprv hovorilo, že výbuch spôsobil zlý technický stav vozidla, túto teóriu polícia vyvrátila. Prípad vyšetruje ako úkladnú vraždu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM