Barbara Dallosová Správy

Nové INFO o ďalšej oddychovej zóne v Žiari: Kedy na Etapu nabehnú robotníci a stroje?

Podľa prvých plánov mala zóna slúžiť obyvateľom už v lete, žiarskej radnici však srkížilo plány nutné posudzovanie vplyvu na životné prostredie. Teraz je mesto k výstavbe opäť o krok bližšie, skloňujú sa už i termíny.

Ilustračný obrázok k článku Nové INFO o ďalšej oddychovej zóne v Žiari: Kedy na Etapu nabehnú robotníci a stroje?
Zdroj: Dnes24.sk

Oddychová zóna na takzvanej Hviezdoške, prvá svojho druhu v našom meste, sa oficiálne otvorila na jeseň minulého roka. Práve na otváračke primátor Peter Antal avizoval, že mesto už plánuje ďalší projekt. Druhá zóna má pribudnúť v časti Etapa, na konci Svitavskej ulice napravo na veľkej voľnej trávnatej ploche.

Pôvodne mali práce na Etape začať pred letom a v týchto dňoch už mali byť dávno dokončené. Plány sa však zmenili a budovanie modernej zóny sa oddialilo. Primátor Antal vtedy ubezpečoval, že do konca kalendárneho roka bude oddychová zóna určite hotová.

Hoci do konca roka zostáva len pár mesiacov, radnica nezmenila rétoriku a termín chce dodržať. Stavať by sa na sídlisku malo začať už v najbližších dňoch.

,,Aktuálne prebiehajú vytyčovanie staveniska a prípravné práce. Stavebné práce začnú v priebehu septembra. Termín ukončenia je do konca roku 2015. Samozrejme, v prípade nepriazne počasia sa môže termín ukončenia predĺžiť," uviedol pre portál Žiar 24 vedúci kancelárie primátora mesta Martin Baláž s tým, že výstavbu bude realizovať mestská eseročka Technické služby.

Hoci ide o podobný koncept ako na sídlisku Hviezdoška, nemá ísť o kópiu tej istej stavby. Zóna na severnom konci mesta má mať napríklad korčuliarsku dráhu dlhú 480 metrov, netypické farbami hýriace detské ihrisko, lanovú dráhu či fitness prístroje aj pre náročnejších športovcov. Pozrite si vizualizácie plánovaného projektu.

Foto: vizualizácia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM