Barbara Dallosová Rôzne Správy

Nové prírastky v žiarskom útulku: Tieto zlatíčka našli na Kortíne, FOTO

Fenky Máška, Sára a Lili sú novými obyvateľkami kotercov v žiarskom útulku. Pozrite tie odzbrojujúce pohľady na fotkách...

Ilustračný obrázok k článku Nové prírastky v žiarskom útulku: Tieto zlatíčka našli na Kortíne, FOTO
9
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Útulok na konci mesta prevádzkuje Občianske združenie Strážni anjeli. Zariadenie už bolo medzizastávkou do nových domovov pre stovky zvierat.

Do jeho kotercov sa dostávajú zatúlanci, psíky, ktoré nemali šťastie na majiteľov, no nezriedka i psíky odobraté neslávne známej lokality Pod Kortínou. To je aj prípad troch čerstvých obyvateliek útulku. Fenky Máška, Sára a Lili si práve zvykajú na zmenu prostredia a čakajú na druhú šancu.

Máška

Kríženú vlčiačicu Mášku priviezla do útulku hliadka Mestkej polície. Približne 2,5 ročnú fenku opisujú pracovníci útulku ako veľmi dobrú, priateľskú, prítulnú a vhodnú i k deťom.

Pre Mášenku by bol ideálnym nový domov v rodinnom dome s prístupom dnu. Na adopciu pôjde očkovaná, odčervená, čipovaná a kastrovaná.

Sára

Sárka je z nových prírastkov zrejme najsmutnejším prípadom. Do útulku pricestovala vychudnutá na kosť a nebol na ňu pekný pohľad. Nečudo, podľa pracovníkov útulku žila doposiaľ priviazaná o stĺp pri chatrči.

Sára sa zrejme v živote nestretla len s dobrom, preto sa zo začiatku cerila a cítila sa ohrozená. Ako ale vysvetľujú pracovníci, akonáhle pochopila, že ľudia jej nechcú ublížiť, stal sa z nej celkom iný psík.

Približne šesťročnú fenku opisujú pracovníci útulku ako veľmi aktívnu a energickú. Sára by podľa nich bola skvelým parťákom pre aktívnych ľudí, ktorí holdujú turistike, alebo pre niekoho, kto by so psíkom rád robil psie športy. Sára je vhodná do bytu alebo domu s prístupom dnu. Na adopciu pôjde očkovaná, čipovaná, odčervená, kastrovaná.

Lili

Rovnakým spôsobom, v aute mestských policajtov, sa do koterca dostala aj mladučká Lili. Približne ročná kríženkyňa menších plemien bola po príchode z Kortíny chvíľu ustráchaná, osmelila sa však rýchlo. K cudzím ľuďom je Lili podľa pracovníkov útulku ešte stále trochu nedôverčivá, keď sa na ňu ale ide pomaly a s citom, skrotne.

S inými psíkmi a fenkami si Lili rozumie a vzhľadom na svoj vek je ešte aj veľmi hravá. Ako zdôrazňujú pracovníci útulku, neveľké psíča je vhodné len do bytu alebo dnu do domu, nie na dvor. Na adopciu pôjde očkovaná, čipovaná, odčervená a kastrovaná.

Ak vás niektorý z psíkov zaujal, konaktujte útulok na tel. čísla +421948082206. Viac informácií o ponuke psov na adopciu nájdete na facebookovom profile OZ Strážni anjeli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM