Barbara Dallosová Správy

Nové služobné auto pre Antala asi tak rýchlo nebude: Peniaze sa plánujú presunúť aj na opravu cesty

Prvý muž mesta zvolal mimoriadne zasadnutie mestského parlamentu. Na pretrase má byť rozpočet. Prostriedky, ktoré mali tento rok poputovať do budovy mestského úradu, či primátorského auta, by sa mali investovať inak. O všetkom rozhodnú poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Nové služobné auto pre Antala asi tak rýchlo nebude: Peniaze sa plánujú presunúť aj na opravu cesty
Zdroj: Dnes24.sk

Mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiari nad Hronom sa uskutoční v piatok 28. augusta o 9:00 hod. v zasadačke žiarskeho MsKC. Stručný program rokovania by sa mal venovať rozpočtovým zmenám samosprávy.

,,Zastupiteľstvo sa bude konať v piatok aj z toho dôvodu, že len do konca augusta sa podľa zákona dajú robiť zmeny v kapitálových výdavkoch mestského rozpočtu," vysvetlil vedúci kancelárie primátra Martin Baláž.

Známa žiarska ulica

Mestskí poslanci by mali hlasovať o presúvaní prostriedkov z mestskej kasy. ,,Chceme ich presunúť na opravu spodnej časti ulice Štefana Moysesa (od predajne Jednoty po býv. pioniersky dom – pozn. redakcie). Tá je v dosť zlom stave, ide sa robiť rekonštrukcia a rozšírenie cesty za 28 000 eur," uviedol Baláž. Termín, kedy by sa mohli Žiarčania tešiť z vynovenej ulice zatiaľ Baláž nekonkretizoval, ubezpečil však, že ak by sa s prácami začalo, určite by boli hotové do zimy.

Nákup auta sa odkladá

Ďalším projektom, do ktorého by po schválení poslancami mali pribudnúť prostriedky z rozpočtu, sú projektové dokumentácie na plánované rekonštrukcie. Ako uviedol Baláž, ide o vyhotovenie projektových dokumentácií na rekoštrukciu objektov Mestského kultúrneho centra a krytej plavárne, nakoľko radnica chce vypracovať projekt so žadosťou o dotáciu s eurofondov.

,,Do týchto projektov sa presúvajú prostriedky, ktoré boli v tomto roku vyčlenené na iné účely. Konkrétne 30 000 eur na kúpu reprezentačného auta pre primátora a 40 000 eur na výmenu okien na objekte Mestského úradu," priblížil Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM