Správy

Nové zdravotnícke centrum v Žarnovici sa rysuje: Onedlho sa doň nasťahujú lekári

Práce na Centre integrovanej zdravotnej starostlivosti vrcholia. Počet ambulancií po jeho otvorení sa má zvýšiť na 15.

Ilustračný obrázok k článku Nové zdravotnícke centrum v Žarnovici sa rysuje: Onedlho sa doň nasťahujú lekári
Zdroj: TASR

Rekonštrukčné práce zdravotníckeho strediska v Žarnovici, z ktorého vznikne nové Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS), napredujú. Ambulantní lekári by sa do priestorov zariadenia mohli vrátiť v marci. Potvrdil to projektový manažér mesta Pavel Hudec.

Práce sa pretiahli

„V novej časti budovy sú vybudované všetky rozvody, položili sme dlažby, dokončili obklady aj nátery stien. Aktuálne dokončujeme schodisko a ako posledný krok sa začne montáž výťahu,“ prezradil Hudec. Ako dodal, vo februári by samospráva chcela začať s nasťahovaním všetkých lekárov. Ordinovať v zrekonštruovaných priestoroch by mohli už od marca, nasledovať budú práce na starej časti budovy.

Úplná rekonštrukcia zdravotného strediska v Žarnovici na nové CIZS odštartovala v júni 2020. Prvá fáza mala podľa pôvodného zámeru trvať približne tri mesiace, nakoniec však bolo potrebné meniť aj časť základov. „Pri realizácii týchto prác sa ukázalo, že niektoré nosné steny a stropy nevyhovujú požiadavkám statika na nadstavbu ďalšieho podlažia,“ uviedol Hudec.

Nové ambulancie

V zrekonštruovanom zdravotnom stredisku sa počet ambulancií zvýši z 12 na 15, pribudnúť by mali urologická ambulancia, ďalšia ambulancia všeobecného lekára a pracovisko terénnych sociálnych služieb.

Celková suma projektu presahuje 900 000 eur, finálne dokončenie stavby je naplánované na leto 2021.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z regiónu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM