Barbara Dallosová Rôzne Správy

Novinka na rozpálenom námestí: Žiarčanov osvieži vodná hmla

Schladenie v rozhorúčenom centre mesta. Žiarčania sa po novom môžu v teplom počasí osviežiť vo vodnej hmle.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na rozpálenom námestí: Žiarčanov osvieži vodná hmla
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

O novinke, ktorá je súčasťou letného pavilónu na Námestí Matice slovenskej, informoval vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž. Na dvoch stranách drevenej stavby mesto nainštalovalo takzvanú vodnú hmlu. Osvieženie bude prinášať v dňoch, keď bude ortuť teplomera tancovať vysoko.

,,Vodná hmla funguje počas horúcich dní, kedy kompenzuje horúčavu v pavilóne, aby si mohli obyvatelia príjemne oddýchnuť. Keď usúdime, že je dostatočne teplé počasie, tak ju na daný deň spustíme. Samozrejme, nemalo by zmysel spúšťať ju, keď je zamračené, alebo sú nižšie teploty," vysvetlil Baláž.

Okrem schladenia vo vodnej hmle mesto plánuje dostať do pavilónu viac tieňa. ,,V najbližšej dobe chystáme v pavilóne rozmiestniť slnečníky, ktoré vytvoria ďalší chládok," dodáva Baláž.

Dizajnový pavilón pribudol v centre Žiaru nad Hronom pred letom 2016 ako jedna zo série oddychových zón. Konštrukcia pavilóna je situovaná okolo funkčnej fontány. Mobiliár obsahuje miesta na sedenie pre deti aj dospelých, hojdačky aj hojdacie siete.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM