Barbara Dallosová Správy

Novinka na známej ceste: Ťah cez Kremnicu so špeciálnym povrchom, FOTO

Úsek cesty cez Kremnicu má byť po novom bezpečenjší. Známa ulica je ošetrená špeciálnou úpravou.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na známej ceste: Ťah cez Kremnicu so špeciálnym povrchom, FOTO
4
Galéria
Zdroj: A. Ferenčík

Na časti cesty na Dolnej ulici v Kremnici pribudla nová povrchová úprava s výraznými červenými plochami. Novinku, ktorá má zvýšiť bezpečnosť na frekventovanej ceste v okolí prechodov pre chodcov realizovala Slovenská správa ciest (SSC). Ako priblížila hovorkyňa SSC Lucia Karelová, ide o bezpečnostnú protišmykovú úpravu vozovky typu ,,TYREGRIP“.

,,Takáto úprava zvyšuje stabilitu vozidla, skracuje brzdnú dráhu, za dažďa zvyšuje drenážne vlastnosti vozovky a opticky pôsobí ako upozornenie na nebezpečnú situáciu," ozrejmila Karelová s tým, že práce boli hotové za jeden deň (24.6. 2018)

Podľa primátora Kremnice Alexandra Ferenčíka je vynovený úsek výsledkom rokovania o opatreniach na skľudnenie dopravy. Na iných kremnických cestách však podľa jeho slov nový povrch zatiaľ nepribudne. ,,Použitie tejto technológie na ďalších prechodoch v meste nie je možné vzhľadom na stav vozovky, ktorá v horizonte jedného až dvoch rokov bude potrebovať výmenu. Pri nich o ďalších opatreniach stále rokujeme," uviedol Ferenčík s tým, že v júli sa bude rekonštruovať aj úsek pri dome pána Apolena, kde sa cesta každoročne plátala a nebola komplexne opravená.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM