Martin Károly Rôzne

Novinka pre motoristov: Za parkovanie zaplatíte už aj mobilom

Turistom ale aj domácim by sa malo ponovom parkovať v meste oveľa jednoduchšie. Mesto chce týmto spôsobom vytlačiť parkovanie z centra mesta.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre motoristov: Za parkovanie zaplatíte už aj mobilom

Novinka sa zaviedla v Banskej Štiavnici, informuje o tom dnes portál ziar.sme.sk. Polpatok je stanovený na 50 centov, tak ako vlani.

Vodič zaparkuje, pošle esemesku v požadovanom tvare, ako je napísaná na označení parkoviska a systém mu automaticky stiahne 50 centov. Desať minút pred vypršaním hodinovej doby mu príde upozorňujúca sms, že má možnosť zaplatiť si ďalšiu hodinu alebo musí z parkoviska odísť,“ informuje ziar.sme.sk viceprimátor Banskej Štiavnice Dušan Lukačko.

Systém bude platný na celom území mesta. Mestskí policajti budú mať v mobiloch softvér, pomocou ktorého zistia, či má dané auto poplatok zaplatený.

Vodič zaparkuje, pošle esemesku v požadovanom tvare, ako je napísaná na označení parkoviska a systém mu automaticky stiahne 50 centov. Desať minút pred vypršaním hodinovej doby mu príde upozorňujúca sms, že má možnosť zaplatiť si ďalšiu hodinu alebo musí z parkoviska odísť,“ vysvetľuje ďalej Lukačko.

Nová služba začne platiť od 15. januára. Parkovacia služba ale ostane aj naďalej pod Novým zámkom, pred banským skanzenom a na Námestí sv. Trojice, uvádza sa na záver na portáli ziar.sme.sk.

Foto/ ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM