Barbara Dallosová Rôzne Správy

Novinka pri obľúbenom tajchu: Vyrástla tu Fit zóna

Tajchy lákajú do nášho regiónu množstvo návštevníkov. Pri jednom z nich vzniklo nové lákadlo.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pri obľúbenom tajchu: Vyrástla tu Fit zóna

Na tajchu Klinger v Banskej Štiavnici vznikla nová Fit zóna. Tvoria ju tri stroje na posilňovanie a tri workout prvky. ,,Do budúcnosti v prípade záujmu verejnosti a po dohodne s miestnymi podnikateľmi zvažujeme ďalšie rozširovanie novovytvoreného športoviska," uviedol Rastislav Marko z banskoštiav­nického Mestského úradu. Mestu sa zónu podarilo vytvoriť aj vďaka podpore Nadácii SPP a pomoci študentov Strednej odbornej školy služieb a lesníctva.

Podľa Marka bol tajch Klinger v nedávnej minulosti centrom športového života, najmä počas letných mesiacov.

,,Táto lokalita sa nachádza v príjemnej vzdialenosti od centra mesta či priamo od parkoviska pod Novým zámkom. Úzky chodník, ktorý k jazeru vedie je vhodný pre rekreačných bežcov či cyklistov, tajch sám pobáda v teplých dňoch ku kúpaniu. Aj preto sme pri zvažovaní o tom, kde osadiť prvé externé posilňovacie a workoutové zariadenia v Banskej Štiavnici zvolili práve toto miesto," uviedol Marko.

Pôvodne chcelo mesto vybudovať priestor ešte pred letnou turistickou sezónou, administratívny proces a letná sezóna realizáciu predĺžili. ,,Veríme ale, že teplejšie jesenné počasie sa ešte vráti a už počas októbra bude môcť byť tento nový priestor otestovaný športovými nadšencami rôzneho veku," dodal Marko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM