Katarína Reiterová Samospráva

Atraktívna novinka v parku: Žiarčania budú cvičiť v exteriérovom fitnescentre

Mesto sa snaží do Parku Štefana Moysesa prilákať čo najviac ľudí, a to nielen za zvieratami či na kúpalisko. Najnovšie, už túto jar, pripravujú niečo pre aktívny oddych.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívna novinka v parku: Žiarčania budú cvičiť v exteriérovom fitnescentre
Foto: Katarína Reiterová

Na začiatku Parku Štefana Moysesa, na voľnej ploche pri detskom ihrisku, by už čoskoro malo vyrásť exteriérové fitnescentrum. „Pôjde o plochu pre náročnejšie fyzické kondičné cvičenia a cvičenia s vlastným telom,“ prezradil nám hovorca miestnej samosprávy Martin Baláž.

Na ploche budú umiestnené exteriérové cvičebné prvky ako stroje, lavičky či prekážková dráha. Už teraz sa pripravuje realizácia tohto exteriérového fitnescentra. „Zariadenie by malo byť osadené už na jar, takže pokiaľ bude teplejšie, bude možné fitnescentrum využívať,“ dodal hovorca.

Inšpiráciu našlo vedenie mesta v podobnom fitnescentre, ktoré má partnerské mesto Svitavy. „Myslíme si, že je to veľmi dobrý nápad, ako prilákať do parku viac ľudí, nielen na oddych, prechádzku či za zvieratami, ale aj na aktívne športovanie,“ vysvetľuje Baláž.

Cena za vybudovanie fitka v parku sa bude pohybovať v rozmedzí okolo 6 až 7 000 eur. „Nové fitnescentrum, ale aj ďalšie časti parku, budú chránené kamerovým systémom. Park bude intenzívnejšie sledovať aj hliadka mestskej polície,“ uviedol na margo ochrany novovybudovaných častí parku hovorca Martin Baláž. V žiarskom parku bude totiž aj nová oddychová zóna a agility parkúr pre psičkárov, výstavba ktorých je naplánovaná tiež na jar tohto roku.

Novinky v parku: Koza na dôchodku aj klokany!

(Foto zdroj: www.svitavy.cz)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM