Barbara Dallosová Správy

Novinky v žiarskom parku: Pozrite, aké vychytávky mesto sľubuje túto jar!

Park Štefana Moysesa patrí medzi obľúbené miesta na relax pre ľudí z mesta i okolia. Tento rok by v ňom mali pribudnúť ďalšie možnosti oddychu. Mesto už na nich pracuje.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v žiarskom parku: Pozrite, aké vychytávky mesto sľubuje túto jar!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V žiarskom Parku Štefana Moysesa, ktorý sa v poslednom období stal vyhľadávaným miestom oddychu mnohých miestnych, pribudne pikniková zóna.

,,Park Š. Moysesa u nás plní úlohu prímestskej rekreačnej zóny. Je veľmi obľúbený a v posledných rokoch mu venujeme aj zvýšenú pozornosť, takže ho rekultivujeme a zatraktívňujeme pre obyvateľov. V tomto roku sme na prelome zimy a jari začali s prácami pre piknikovú zónu," priblížil hovorca mesta Martin Baláž.

Základom piknikovej zóny je kvalitný trávnik. Mestské technické služby už preto túto plochu rekultivovali, vyrovnali a valcovali. Dosievala sa tiež tráva, zrealizované bolo aj automatické zavlažovanie. Pikniková zóna sa bude nachádzať oproti detskému ihrisku a workout zóne. Výber nie je náhodný. ,,Rodičia môžu svoje deti nechať zahrať sa na preliezačkách a oni si zatiaľ môžu ľahnúť do trávy a oddychovať," podotkol Baláž. Samospráva verí, že túto novú možnosť ocenia Žiarčania už v najbližších mesiacoch.

Okrem piknikovej zóny by malo v blízkej budúcnosti v parku pribudnúť aj malé pódium, ktoré bude využívané na menšie kultúrne aktivity. Aby zapadlo do koloritu parku, vyrobené bude z dreva. Mestské technické služby sa v uplynulom čase venovali aj priestranstvám na miestnom plážovom kúpalisku. Ako vysvetlil Baláž, trávnaté plochy využívané na odpočívanie sa upravovali, vyrovnávali sa na nich nerovnosti a upravovala sa aj tráva.

Čítajte tiež: City fest oslávi okrúhle narodeniny: Dočkáme sa v Žiari AC/DC? :)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM