Barbara Dallosová Správy

Novinový stánok uprostred žiarskej osady OBRAZOM: Ako sa tam dostal nikto nevie, noviny v ňom ale nekúpite!

Mať blízko domu novinový stánok je veľmi praktické. Skutočne na skok ho majú aj obyvatelia osady Pod Kortínou. Stojí v jednom z improvizovaných obydlí, priamo uprostred dvora. Noviny v ňom ale zrejme nenájdete...

Ilustračný obrázok k článku Novinový stánok uprostred žiarskej osady OBRAZOM: Ako sa tam dostal nikto nevie, noviny v ňom ale nekúpite!
Zdroj: Dnes24.sk

Výtržosti, neporiadok, voľne pobehujúce psy, žltačka. To všetko sa obyvateľom Žiaru spája s neslávnou rómskou osadou Pod Kortínou. Mnohé problémy spôsobujú aj alkohol a drogy, čítajte: Namiesto cumľu sáčok a toluén: Vek fetujúcich detí sa v žiarskej osade nebezpečne znižuje!

Aj po všetkých starých známych strastiach, ktoré sa s kontroverznou osadou spájajú sa zdá, že jej obyvatelia nás ešte stále majú čím prekvapiť.

Súkromný KIOSK

Takým sa môžu pochváliť Rómovia spod Kortíny. Červený novinový stánok, ktorý sme zvyknutí vidieť v meste, stojí len niekoľko metrov od jedného zo skromných domčekov. Obyvateľov dvora sme nezastihli, už z diaľky je však zrejmé, že neslúži svojmu pôvodnému účelu.

Spadol z neba?

Ťažko povedať, na aké účely Rómom červená búdka slúži. Susedia ,,stánkarov" len s úsmevom mykali plecami, a zdá sa, že takýto úkaz vôbec nepovažujú za nezvyčajný. Záhadou je tiež, ako sa starý novinový stánok do osady dostal. Na to aj policajti z hliadky reagovali s úsmevom: ,,Tu nájdete všeličo."

O epidémii žltačky ktorá zasiahla naše mesto, a šírila sa práve z osady Pod Kortínou, čitajte TU.

Čítajte tiež: Počet obyvateľov Kortíny neustále kolíše: Aha, koľko ich tam žije nakope dnes!

Aktuálne fotky z osady Pod Kortínou si pozrite v našej fotogalérii!

Osada Pod Kortínou obrazom: Takto to tam teraz vyzerá!
33
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM