Martin Károly Rôzne

Novú lekáreň bude mať Kremnica možno už cez prázdniny

Kremnica 2. júna - Nemilá situácia bez výdajne liekov, ktorú musia znášať obyvatelia Kremnice a blízkeho okolia sa možno skončí už počas letných prázdnin. Dovtedy bude mesto fungovať na náhradnom riešení.

[size=18]Nová lekáreň možno už cez prázdniny[/size]

Sme v neustálom telefónnom kontakte s novým nájomníkom priestorov určených na prevádzku lekárne,“ hovorí viceprimátorka mesta Kremnica Lujza Pračková. Podľa jej slov by sa nová lekáreň mohla otvoriť už počas augusta prípadne júla.

Na základe zmluvy o nájme nebytových priestorov medzi mestom Kremnica a spoločnosťou Mirakl, ktorá je prevádzkovateľom lekárni Dr.Max na Slovensku, sme sa zaviazali otvoriť lekáreň najneskôr v termíne do konca septembra tohto roka. Našou snahou je v súčinnosti s mestom Kremnica otvoriť lekáreň čo najskôr,“ povedal Tomáš Schuchmann, marketingový manažér a hovorca spoločnosti Mirakl.

[size=18]Situácia sa mení každú chvíľu[/size]

Portál ziar24.sk vás už včera informoval o možnom spôsobe realizácie náhradného riešenia s výdajom liekov v Kremnici. Poslanec MsZ Marián Vojtko predpokladal, že výdajňa bude fungovať na dvojdňovom systéme, kedy pacient odovzdá recept poverenej osobe a tá mu na druhý deň lieky doručí. Jeho slová dnes potvrdila i viceprimátorka mesta: „Doručovanie liekov bude fungovať na základe splnomocnenia. Pacient poverí splnomocnenú osobu na prevzatie liekov v Žiari nad Hronom.“ Nezmenená zostala i skutočnosť, že dočasná výdajňa liekov bude umiestnená v priestoroch polikliniky a na náhradné riešenie by sa malo nabehnúť nasledujúci pondelok.

Situácia sa mení a neustále vyvíja,“ obhajuje na záver Pračková včerajšiu slabú informovanosť zo strany mesta.

KP

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.99597_Krem­nica-je-bez-lekarne]Kremnica je bez lekárne[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM