Barbara Dallosová Správy Samospráva

Nový domov dôchodcov v Žiari sa črtá: Mesto ukázalo VIZUALIZÁCIE

O novom zariadení pre seniorov sa v Žiari nad Hronom hovorí už dlhšie. Mesto ho chce zriadiť v historickom kaštieli.

Ilustračný obrázok k článku Nový domov dôchodcov v Žiari sa črtá: Mesto ukázalo VIZUALIZÁCIE
5
Galéria
Zdroj: Mesto Žiar nad Hronom

O zámere vybudovať nové zariadenie pre seniorov informovala samospráva už pred pár týždňami. To by malo podľa plánov radnice vzniknúť v priestoroch historického kaštieľa, ktorý mesto získalo do svojho majetku z rúk súkromníka minulý rok. Samosrpáva si dala vypracovať štúdiu, ktorá rieši prestavbu priestorov školy v prístavbe kaštieľa. Podľa primátora Petra Antala súčasné kapacity podobných zariadení v meste nie sú dostatočné.

Akutálne žiarsky primátor na svojom oficiálnom facebookovom profile zverejnil vizualizácie plánovanej prestavby. ,,To, že prístavbu kaštieľa, kde momentálne sídli stredná škola chceme premeniť na mestský domov dôchodcov som už hovoril viackrát. Dnes však máme v rukách vizualizáciu, a teda vieme presne, ako bude vyzerať," oznámil Antal.

Zariadenie pre seniorov má byť podľa jeho slov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a má mať kapacitu 40 lôžok. ,,Zriadiť chceme aj denný stacionár, a teda ambulantnú dennú službu, kde klient v priebehu dňa prichádza aj odchádza. Tá by mala mať 10 až 12 miest," informuje primátor.

Pozrite si zverejnené vizualizácie v našej fotogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM