Martin Károly Samospráva

O bordeli pri potoku sa hovorilo aj v parlamente: Deti s ním nakoniec urobili krátky proces

Poslankyňa Viera Biela upozornila na staronový žiarsky problém. Obrovský neporiadok na okrajoch mesta ju už naozaj nahneval. Napriek tomu, že pri prechádzkach sa vždy snaží upratať, myslí si, že by sa to malo riešiť inak. Žiaci z Jednotky niektoré lokality vyčistili. Pozrite, koľko vriec nazbierali.

Ilustračný obrázok k článku O bordeli pri potoku sa hovorilo aj v parlamente: Deti s ním nakoniec urobili krátky proces
Zdroj: Dnes24.sk

Keby ste to videli, zdvihol by sa vám žalúdok,“ hovorí poslankyňa žiarskeho parlamentu Viera Biela o viacerých loklalitách v intraviláne okresného mesta. Podľa nej je situácia najhoršia pri potoku za nemocnicou, pri Lutilskom potoku ale aj za obchodnými domami.

Poslankyňa Biela: Je na čase začať to riešiť!

Často tam vraj býva mládež. „My sa im už ani neodvážime nič povedať,“ hovorí ďalej poslankyňa o podozrivých skupinách. Napriek tomu sa podľa jej slov nevzdáva a často tieto miesta upratuje. „Mali by sme sa ale spojiť viacerí a zorganizovať nejaké akcie,“ myslí si ďalej poslankyňa Biela.

Na problém upozornila na ostatnom mestskom zastupiteľstve. K riešeniu vyzvala mestský odbor životného prostredia aj mestskú políciu.

Policajti aj mesto o probléme viedia

Podľa Roberta Šišku, náčelníka žiarskej mestskej polície, sú tieto lokality pre nich známe a monitorujú ich. „Ak občania zaregistrujú, že na týchto alebo iných miestach sa vyskytujú individuá, ktoré požívajú alkohol, alebo užívajú drogy, mali by nás kontkaktovať,“ dodáva.

O probléme vie aj mestský odbor životného prostredia. „Snažíme sa nájsť najlepšie riešenie. Uvažovali sme aj nad tým, že sa v týchto lokalitách osadia aj smetné koše, no naše skúsenosti s podobným postupom sa neosvedčili. Koše sa stali po krátkom čase obeťou vandalov,“ vysvetľuje Ján Vinarčík, vedúci odboru životného prostredia.

Deti z Jednotky tu vyzbierali 25 vriec odpadu!

Minulý týždeň vyrazili na brigádu žiaci zo Základnej školy na ulici Dr. Janského (Jednotka). „Skontaktovali sme sa s odborom životného prostredia, tí nás usmernili, ktoré lokality sú najakútnejšie,“ hovorí o akcii riaditeľ školy, Marek Baláž. Poupratovali si pred svojou školou, pri nemocnici, ale aj pri Lutilskom potoku. (Pozrite si fotky)

Podľa Vinarčíka deti vyzbierali až 25 vriec odpadu. Neboli však sami. „Počas uplynulého víkendu sa do čistenia pustila aj skupina Žiarčanov, ktorá však chjce zostať v anonymite,“ dodáva vedúci odboru životného prostredia s tým, že mesto je schopné pre dobrovoľníkov zabezpečiť rukavice, vrecia a odvoz nazbieraného odpadu.

Foto: ZŠ na ulici Dr. Janského

Brigáda žiakov Jednotky: Takto čistili mesto
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM