Viktória Botošová Správy

O voľby prejavili záujem aj desiatky Kremničanov spoza hraníc: Voliť budú aj z týchto destinácií

Nie každý Kremničan má tú možnosť, odvoliť v marcových parlamentných voľbách vo svojej domovine. Viacerí preto požiadali o voľby poštou. Koľko z nich splnilo podmienky a z akých krajín budú hlasovať?

Ilustračný obrázok k článku O voľby prejavili záujem aj desiatky Kremničanov spoza hraníc: Voliť budú aj z týchto destinácií
Zdroj: TASR

Záujem o voľbu poštou medzi Kremničanmi vzrástol. Kým pred tohtoročnými parlamentnými voľbami požiadalo o voľbu poštou 26 z nich, pred štyrmi rokmi to bolo podľa Ľuby Ďurčovej z kremnického mestského úradu len deväť záujemcov.

Najviac, až desať žiadostí, prišlo podľa Ďurčovej z Českej republiky, šesť žiadostí z Veľkej Británie, po dve žiadosti prišli z Nemecka a Írska. „Jedna žiadosť o voľbu poštou prišla z Bosny a Hercegoviny, Francúzska, Dánska, Luxemburska, Rakúska a Nórska,“ dodala Ďurčová.

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca. Do výsledku hlasovania sa započítavajú hlasy na hlasovacích lístkoch, ktoré boli doručené obci trvalého pobytu voliča najneskôr v posledný pracovný deň predo dňom konania volieb – najneskôr do 4. marca 2016.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM