Barbara Dallosová Samospráva

Čítajte ako prví: O žiarskej športovej hale je rozhodnuté, TOTO odklepli poslanci!

Len pred pár chvíľami skončilo mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva (MsZ). Primátor Peter Antal ho zvolal kvôli rekonštrukcii športovej haly. Hlasovali 16 poslancov, takto to dopadlo...

Ilustračný obrázok k článku Čítajte ako prví: O žiarskej športovej hale je rozhodnuté, TOTO odklepli poslanci!
Foto: Barbara Dallosová

Rekonštrukcia žiarskej športovej haly je spoločným projektom mesta a eseročky Technické služby. Keďže najbližšie zasadnutie MsZ je až o pár týždňov, primátor dnes zvolal mimoriadne. Podľa slov hovorcu mesta Martina Baláža bolo dôvodom najmä to, aby mohli práce na hale začať čo najskôr. Čítajte TU.

Už v novembri

Hlavným bodom mimoriadneho zasadnutia teda bolo hlasovanie o zvýšení základného imania Technických služieb, ktoré budú projekt realizovať. ,,Športová hala bude vložená ako nepeňažný vklad do imania Technických služieb v hodnote 200 000 eur. Ďalších 200 000 eur bude činiť peňažný vklad zo strany mesta," vysvetlil hneď na začiatku primátor.

,,Dôjde teda k zvýšeniu základného imania spoločnosti o 400 000 eur, následne bude uzatvorená zmluva o dielo s dodávateľom, ktorého sme vybrali v elektronickej aukcii, bude uzatvorená zmluva o úvere s vybranou bankou a môže sa pristúpiť k rekonštrukcii," opisoval ďalej nasledujúce kroky. Prvé práce by podľa jeho slov mohli odštartovať už v novembri.

Stará alebo nová

Hoci predložený návrh podporili svojim hlasovaním všetci šestnásti prítomní poslanci, nezaobišlo sa to bez námietok. Niektorí poslanci totiž považovali za lepšie riešenie stavbu novej haly, miesto rekonštrukcie tej existujúcej.

,,Ako športovec projektu vyjadrujem podporu, ale inak by som radšej privítal novú halu. Návrh podporím, ale jedno ma mrzí – nemáme inú alternatívu," namietal mestský poslanec Norbert Nagy.

Pridal sa k nemu aj poslanec a predseda Komisie pre šport a mládež Peter Dubeň: ,,Dnes sa môžeme rozhodnúť len či pôjdeme, alebo nepôjdeme do rekonštrukcie. Ja mám informácie, že sa dá postaviť hala aj lacnejšie než za 1,5 milióna eur. Myslím si, že obyvatelia mesta si nový stánok zaslúžia. Rekonštrukciu schvaľujem, ale je škoda že nemáme inú alternatívu."

Primátor však trval na svojom presvedčení, že hala, akú sľubuje schválený projekt sa do spomenutej sumy postaviť nedá. ,,Taká hala, s parametrami aké ste vy športovci požadovali, sa lacnejšie spraviť nedá. Okrem toho páni poslanci, čo by sme potom robili so starou športovou halou," reagoval na námietky primátor.

Ako bude vyzerať nová hala?

Žalostný stav. To bolo slovné spojenie ktoré sa na mimoriadnom zastupiteľstve v súvislosti s halou skloňovalo často. Hoci problémy boli v športovej hale najmä s vykurovaním, primátor sľubuje rozsiahlejšie zmeny. Okrem zateplenia obvodového plášťa budovy by mala pribudnúť tiež prístavba, nové hľadisko, pod ním nové šatne, sprchy, a miestnosť pre rozhodcov. V projekte je zahrnutý tiež bezbariérový prístup a výťah pre vozíčkarov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM