Správy

Obec pri Žiari si povedala DOSŤ: Púšťa sa do boja s drzými vodičmi a kamionistami

Vodiči na frekventovanom ťahu jazdia nebezpečne, nedodržiavajú rýchlosť a obyvatelia niekedy čakajú na priechode aj 20 minút.

Ilustračný obrázok k článku Obec pri Žiari si povedala DOSŤ: Púšťa sa do boja s drzými vodičmi a kamionistami
Zdroj: TASR

Obec Bartošova Lehôtka v okrese Žiar nad Hronom má problém s nedisciplino­vanými vodičmi, obyvatelia sú na hlavnom ťahu každodenne ohrozovaní osobnou i nákladnou dopravou. Obec chce preto zvýšiť bezpečnosť investíciou do meračov rýchlosti. Informovala o tom starostka obce Zlatica Groschová.

Čakanie na priechode

Poslanci obce na ostatnom obecnom zastupiteľstve schválili žiadosť o vyčlenenie finančných prostriedkov na zakúpenie úsekového merača rýchlosti. „Vstúpili sme do riešenia s firmou, ktorá to bude realizovať. Oslovili sme aj poisťovňu, ktorá nám má poskytnúť nejaké finančné prostriedky,“ potvrdila starostka. Dodala však, že projekt bude realizovaný až na budúci rok.

„Obyvatelia obce sú každodenne ohrozovaní osobnými autami aj nákladnou dopravou. Vodiči nedodržiavajú rýchlosť, ľudia na priechode bežne čakajú aj 15 či 20 minút,“ zdôraznila starostka.

Takto sa to nedá

Myšlienkou obyvateľov bol radar napojený priamo na pracovisko polície, tak aby boli nezodpovední vodiči pokutovaní automaticky. „Zisťovala som aj túto možnosť, no bolo mi povedané, že takýmto spôsobom to na Slovensku nie je možné riešiť,“ uviedla starostka.

V Bartošovej Lehôtke by tak na ceste I/65, ktorá spája región Pohronia s mestom Martin, mali obnoviť doterajšie merače rýchlosti. Pribudnúť by mali aj informačné tabule či oznam o monitorovaní rýchlosti v obci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM