Barbara Dallosová Správy

Obľúbený veľkonočný koncert na kremnickom hrade: Lákadlom je svetovo uznávané duo, FOTO

Neodmysliteľný veľkonočný koncert v priestoroch Kostola sv. Kataríny na kremnickom hrade sa bude konať aj tento rok. Organizátori lákajú na hudobný zážitok v podaní celosvetovo uznávanej muzikantskej dvojice.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený veľkonočný koncert na kremnickom hrade: Lákadlom je svetovo uznávané duo, FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V Kostole sv. Kataríny na Mestskom hrade v Kremnici sa v nedeľu 20. marca o 18:00 hod. uskutoční Veľkonočný koncert, na ktorom sa predstaví duo Jozef Zsapka (gitara) a Dagmar Zsapková (flauta).

,,NBS – Múzeum mincí a medailí Kremnica v období slávenia Veľkej noci a vítania jari pravidelne pripravuje pre svojich návštevníkov koncert v Kostole sv. Kataríny. Tento rok prijal pozvanie účinkovať na Veľkonočnom koncerte manželský pár a zároveň celosvetovo uznávané špičkové duo – Jozef a Dagmar Zsapkovci," informovala Erika Grniaková z múzea.

Ako uvádza Hudobné centrum, duo vzniklo v roku 1979 a preslávilo sa svojou intenzívnou umeleckou aktivitou. Patrí k vrcholným reprezentantom slovenského interpretačného umenia. Mnoho svetových skladateľov sa dalo inšpirovať ich hrou a vznikol tak celý rad vynikajúcich skladieb venovaných práve im. Ich repertoár obsahuje skladby všetkých štýlových období – od renesancie až po súčasnosť a zahŕňa všetky závažné skladby pre toto komorné zoskupenie.

Na Veľkonočnom koncerte v Kostole sv. Kataríny odznejú diela hudobných skladateľov 19. a 20. storočia – Mauricea Ravela, Astora Piazzollu a ďalších.

Foto: ilustračné

Veľkonočný koncert na hrade: Vystúpia Jozef a Dagmar Zsapkovci
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM