Barbara Dallosová Správy

Obnovu Lučanského priechodu brzdia papierovačky: Kremnická radnica prišla s dočasným riešením

Na komplexnú obnovu úseku podľa primátora Alexandra Ferenčíka ešte mesto nemá všetky potrebné povolenia. Sťažnosti Kremničanov ale dohnali radnicu k provizórnemu riešeniu.

Ilustračný obrázok k článku Obnovu Lučanského priechodu brzdia papierovačky: Kremnická radnica prišla s dočasným riešením
Zdroj: TASR

Mesto Kremnica provizórne opravilo komunikáciu Lučanský priechod. Ten síce čaká komplexná obnova, no pre jeho zlý stav a viaceré sťažnosti sa mesto rozhodlo dočasne túto situáciu vyriešiť jeho spevnením.

Provizórna oprava

Ako vysvetlil primátor Alexander Ferenčík, priechod zatiaľ spevnili inertným materiálom. Náklady boli podľa jeho slov minimálne, keďže mesto to robilo vo vlastnej réžii. Komplexnú obnovu plánujú na budúci rok, mestu však na projekt ešte chýbajú potrebné povolenia.

,,Vzhľadom na to, že stavebné povolenie nie je právoplatné a chýbajú nejaké vyjadrenia od povodia Hrona, kým by sme spravili tú papierovú časť roboty, tak už by bol november. A vtedy to už nemá veľmi význam robiť," konštatoval Ferenčík.

Pribudnúť majú i lavičky a osvetlenie

Projekt komplexnej obnovy Lučanského priechodu počíta s odvedením povrchových vôd, vybudovaním osvetlenia, no aj výmenou sietí. ,,Gro toho projektu je v odvedení povrchovej vody, vydláždení a prvkoch drobnej architektúry ako lavičky a osvetlenie," dodal Ferenčík.

Predbežný rozpočet na projekt je 140 000 eur, mesto ho bude financovať z vlastných zdrojov. Konečná suma však podľa Ferenčíka vyplynie až z verejného obstarávania.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM