Martin Károly Správy

V meste má vyrásť nové obchodné centrum, pozrite si vizualizáciu

Nové jednopodlažné centrum s parkoviskom má vzniknúť už v tomto roku pri cirkevnej škole. Investori sľubujú vytvorenie 50 pracovných miest. Žiarčania sa k projektu môžu vyjadriť v rámci pripomienkového konania.

Ilustračný obrázok k článku V meste má vyrásť nové obchodné centrum, pozrite si vizualizáciu
Zdroj: Dnes24.sk

Obchodné centrum so šiestimi obchodnými jednotkami vyrastie podľa investora už v tomto roku. Budú v ňom zastúpené známe predajné siete.

Nové obchody s parkoviskom

Nové centrum Retail box v Žiari sa bude nachádzať na pozemku s rozlohou 9 tisíc metrov štvorcových. Predajná plocha bude zaberať 2900 metrov. Investor, KLM real estate, kúpil pozemok od súkromnej osoby.

Pred niekoľkými dňami sme podali žiadosť o vydanie územného rozhodnutia na stavbu obchodného centra,“ informuje Vladimír Buček, predseda predstavenstva KLM estate, a.s. Stavať chcú začať v máji tohto roku, otvorenie je plánované na október 2013. (celý rozhovor vo videu)

Výška investície je približne 2,6 milióna eur. Súčasťou centra bude aj parkovisko s 89 miestami.

Mesto investíciu privítalo

Mesto sa slovami hovorcu Martina Baláža z investíciu víta. „Budeme mať vyšší príjem z dane z nehnuteľnosti,“ konkretizuje. Ďalším benefitom je podľa Baláža aj vyriešenie problému s parkovaním v tejto časti mesta.

Okrem toho investor prisľúbil aj ďalšiu investíciu, o ktorej mesto momentálne rokuje.

Žiarčania sa do projektu môžu podľa Baláža aktívne zapojiť. „Účastníkmi územného konania, ktorý bude onedlho spustený, sú aj obyvatelia mesta,“ reaguje Baláž. (viac vo videu)

Potraviny, odevy, drogéria aj hračky

Podľa investora je zatiaľ zazmluvnených 50% nájomcov. Istý je supermarket spoločnosti COOP Jednota, PLANEO Elektro, PEPCO, CCC Boty. V komplexe podľa investora nebude chýbať ani drogéria, či predajňa hračiek.

Otváracie hodiny sú plánované od deviatej do dvadsiatej prvej hodiny.

V Žiari pravdepodobne vyrastie vyrastie nové obchodné centrum
2
Galéria
V Žiari pravdepodobne vyrastie vyrastie nové obchodné centrum
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM