Barbara Dallosová Futbal Šport Správy

Obrovská prestíž pre Žiar: Finále s Anglickom na našom štadióne!

Ešte prednedávnom stál v Žiari nad Hronom chátrajúci spartakiádny štadión. Teraz sa na tom istom mieste odohrá prestížny medzinárodný zápas.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská prestíž pre Žiar: Finále s Anglickom na našom štadióne!
Zdroj: TASR

Žiar nad Hronom sa stane dejiskom veľkej futbalovej udalosti. Ako na svojich oficiálnych webových stránkach informoval Slovenský futbalový zväz (SFZ), na vynovenom štadióne v Žiari nad Hronom sa náš tím do 23 rokov postaví silnému súperovi z Anglicka.

,,Po víťazstve v kvalifikačnej skupine vyzve náš reprezentačný tím do 23 rokov druhého najlepšieho v tabuľke dlhodobého turnaja Challange Trophy Anglicko “C”. Súboj sa odohrá 8. novembra na novom štadióne v Žiari nad Hronom. Výkop zápasu je o 17.00 h," avizuje SFZ.

Prestížou v podobe medzinárodného zápasu sa na sociálnej sieti pochválil aj primátor mesta Peter Antal. Ako prisľúbil, bližšie informácie o tom, ako a kde zohnať lístky, mesto prinesie čoskoro.

Zrekonštruovaný futbalový štadión v Žiari nad Hronom bol oficiálne otvorený toto leto. Pôvodný štadión spartakiádneho typu nahradilo moderné športovisko po niekoľkomesačnej rekonštrukcii. Stalo sa tak vďaka injekcii zo štátneho rozpočtu. V programe na obnovu futbalových štadiónov bol Žiar nad Hronom náhradníkom a dotáciu od SFZ získal po tom, čo ju odmietlo mesto Dolný Kubín. Obnova športovísk má podľa plánov radnice pokračovať a do roku 2018 chce samospráva zrekonštruovať aj roky nefunkčný zimný štadión.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM