Barbara Dallosová Krimi

Obyvatelia mesta majú hlavu v smútku: TAKTO vandali zničili to, na čo boli veľmi pyšní!

Vandali, ktorí sa pustili do novovybudovanej vyhliadky nad mestom si na svoje vyčíňanie nevybrali len tak hocaký termín. Náučný chodník Zvonička by práve zajtra mal mať svoje slávnostné otvorenie. Pozrite, ako ho doriadili....

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia mesta majú hlavu v smútku: TAKTO vandali zničili to, na čo boli veľmi pyšní!
Zdroj: Dnes24.sk

Podpásovka pre Novobančanov

Na náučný chodník Zvonička, ktorý sa dobudoval len nedávno, sú obyvatelia Novej Bane zvlášť hrdí. Oni sami mohli rozhodnúť o type rozhľadne, ktorá sa bude týčiť nad mestom. Zapojili sa stovky obyvateľov a na základe vizualizácií si vybrali podobu svojej budúcej rozhľadne, čítajte tu: V OBRAZOCH: Obyvatelia rozhodli o rozhľadni nad mestom, takto bude vyzerať

Bolo mi do plaču…

Rozhľadňa nad Novou Baňou ešte ani nestojí, a náučný chodník je už zdevastovaný. Odniesli si to lavičky a panoramatická tabuľa sa zmenila na niečo ako odpísaný drevotrieskový stolík. Takýto pohľad sa naskytol obyvateľom, ktorí si chceli prechádzkou cezeň spríjemniť predĺžený víkend. ,,Môj pocit môžem opísať len jednou vetou,bolo mi do plaču," hovorí Novobančanka, ktorá napáchané škody videla na vlastné oči.

Smutné fotky, ktoré pribudli na facebooku okamžite vyvolali ohlasy. Objavili sa desiatky komentárov v ktorých Novobančania prejavovali sklamanie, ale aj poriadnu zlosť.

Pred slávnostným otvorením

Práve zajtra, 17.septembra by pritom areál Zvoničky mal zažiť svoju oficiálnu premiéru. Ceremónia s hromadnými vychádzkami pre školy i verejnosť spojená s kultúrnym programom mala byť veselou udalosťou. Prípad je už v každom prípade v rukách polície. ,,Boli sme na mieste, privolaní ale boli aj štátni policajti," povedali nám na mestskej polícii v Novej Bani.

Fotky z miesta si pozrite v našej fotogalérii.

Zdevastovaný náučný chodník zaskočil obyvateľov: Vandali sa na ňom vyzúrili deň
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM