Barbara Dallosová Rôzne

Očarujúca Dominika (25): Boli časy, keď už si nedávala šance, teraz tancuje po boku zvučných mien! Súkromné FOTO

Kučeravá brunetka so širokánskym úsmevom sa na parket po prvý raz postavila ako päťročná. Na základnej škole vraj učiteľ jej rodičom povedal, že je príliš ctižiadostivá. A práve táto vlastnosť ju podľa jej slov dostala tam, kde je dnes. Čítajte rozhovor tanečnicou Dominikou Roškovou.

Ilustračný obrázok k článku Očarujúca Dominika (25): Boli časy, keď už si nedávala šance, teraz tancuje po boku zvučných mien! Súkromné FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Dominka Rošková z obce Lovčica – Trubín sa venuje latinsko-americkému tancu. Minulé leto sa mladá tanečnica so svojím tanečným partnerom blysla v klipe Majka Spirita, vody šoubiznisu ju však nezlákali. Odchovankyňa žiarskeho tanečného klubu v súčasnosti pôsobí v známej tanečnej škole.

Keď sme sa rozprávali naposledy, mala si namierené do tanečnej školy ku Kataríne Štumpfovej a Matejovi Chrenovi. Toto sa už splnilo?

Áno, z nášho rodného klubu TŠK Stella sme s tanečným partnerom Jarom Oboňom odišli do bratislavského DANCECOOL. Od augusta minulého roka pôsobíme práve tu a sme veľmi spokojní. Z nášho rodného klubu sa nám síce odchádzalo ťažko, lebo po toľkých rokoch nám klub, decká a pani trénerka Stella Víťazková, boli druhou rodinou. Nový klub a Katka Štumpfová nám však ponúkli podporu a vynikajúce podmienky pre náš ďalší rozvoj a rast. Také šťastie, ako máme my, sa nenaskytne každému a preto si to neskutočne užívame, že si môžeme plniť sny.

Ty si ale neštudovala tanec…

Vyštudovala som hospodársku politiku a rozhodla som sa ďalej pokračovať v doktorandskom štúdiu v tomto odbore. Baví ma aj táto práca, je to spojenie ekonomickej reality s kvantitatívnou analýzou a teda mojou obľúbenou matematikou.

A ako si sa teda k tancu dostala?

Začínala som asi ako päťročná u pani Kristovej akousi pohybovou prípravou, neskôr sme boli niektorí presunutí k pani Stelle Víťazkovej, už konkrétne na spoločenské tance. A tam to celé začalo. Ďakujem najmä mojim rodičom, keď ma vtedy na začiatku priniesli na tanečnú, určite ešte nevedeli, kam až ma to zaveje.

Ale to zrejme chcelo kusisko driny…

Áno, ja sa osobne nepokladám za extra talentovanú ale skôr za pracovitú s dávkou šťastia. Počas mojej kariéry som vystriedala viacero tanečných partnerov. V maturitnom ročníku, keď môj posledný tanečný partner Matej Ivan prestal tancovať, všetci v tom čase dobrí tanečníci o mňa nemali záujem. Vtedy som si už nedávala veľké šance. Našťastie som sa ale dala nahovoriť a začala som tancovať s Jarom a ako sa časom ukázalo, bola to tá najlepšia voľba. Vznik nášho páru a naša spoločná cesta je pre mňa tým najväčším úspechom.

Ako vlastne vyzerá tvoj život po odchode zo žiarskeho klubu?

Každý môj deň je iný. Pozostáva z prvého tréningu – tanečného technického, druhého – buď opäť tanečného alebo kompenzačného, teda balet, fitko, joga alebo pilates – každý deň niečo iné. Niektoré dni chodím do školy, niektoré dni učím v tanečnej škole detičky alebo súťažné páry, chodím na hodiny angličtiny a raz do týždňa fyzioterapiu. A potom už je každý týždeň poskladaný podľa plánu, záleží na tom, či máme cez víkend camp v zahraničí, súťaž alebo ,,voľný vikend“. Každý môj týždeň má stabilné piliere, ale zároveň je premenlivý. O stereotype rozhodne hovoriť nemôžem.

Na parkete z teba ide obrovská energia, šarm, usmievaš sa na všetky strany. Ako sa vtedy cítiš vo vnútri?

Ja mám rada spoločnosť, pozornosť, humor, rada sa odviažem. Už na prvom stupni pán učiteľ povedal mojej mamine, že som až príliš ctižiadostivá. Jednoducho cítim, že som sa narodila pre parket, milujem potlesk, odovzdávanie emócií, predvádzanie sa. Preto si myslím, že latinsko-americké tance sú tým najlepším spôsobom, akým sa môžem vyjadriť.

Pri pohľade na tvoju postavu zrejme nejedna žena závistlivo zaškrípe zubami :) Dá sa takáto forma jednoducho vytancovať, alebo si musíš dávať pozor aj na stravu a cvičiť?

Tanec mi samozrejme veľmi pomáha k vyformovaniu postavy, avšak po toľkých rokoch je moje telo už aj navyknuté na určitú záťaž a pohyby. Ale s narastajúcim vekom si musím dávať väčší pozor na postavu (smiech). Takže áno, riešim stravovanie aj cvičenie, ale primárne kvôli kondícií a dobrému pocitu a asi je to už aj určitý životný štýl.

Aké sú tvoje plány v najbližšej budúcnosti?

Nasledovať svoje sny a počúvať svoje srdce (úsmev). Kam ma však osud zaveje, je vo hviezdach…

Foto: súkr. archív D.Roškovej

Dominka Rošková (25): Široký úsmev na parkete aj mimo neho
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM