Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Odborníci si posvietili na weby samospráv: Najlepšiu stránku na Slovensku má dedinka pri Žiari!

Neveľká obec neďaleko Žiaru sa môže vo svojej kategórii pochváliť tým vôbec najlepším webom na Slovensku. Pre admina ocenenej stránky je pritom práca na dedinskej stránke len koníčkom...

Ilustračný obrázok k článku Odborníci si posvietili na weby samospráv: Najlepšiu stránku na Slovensku má dedinka pri Žiari!

Opäť medzi víťazmi

Ceny v súťaži Zlatý erb, v ktorej o prvenstvo bojujú oficiálne internetové stránky slovenským miest, obcí a samosprávnych krajov, sú rozdané.

Ceny boli udeľované v troch hlavných kategóriách: Najlepšia stránka obcí, Najlepšia stránka miest a mestských častí a Najlepšia stránka samosprávneho kra­ja.

V prvej menovanej kategórii zažiarila obec zo nášho okresu a podľa názorov odborníkov má najlepšiu obecnú stránku na Slovensku Trnavá Hora. Medzi mestami tento rok bodoval Martin a najlepším webom VÚC je stránka Prešovského samosprávneho kra­ja.

Trnavohorský web nežal úspechy po prvý raz. V rebríčku najlepších samosprávnych internetových stránok bodoval už niekoľkokrtát, z prvenstva sa naposledy tešil pred dvomi rokmi. Minulý rok skončila stránka trnavahora.sk ako piata najlepšia, tento rok opäť vystrelila na prvú priečku.

Pre admina je stránka hobby

Ako vysvetlil starosta Trnavej Hory Pavel Kravec, správca ocenenej stránky sa jej venuje ako voľnočasovej aktivite. ,,Miroslavi Bahledovi, ktorý robí správcu obecnej web stránky popri svojom zamestnaní, patrí moja vďaka a uznanie. Výsledkom jeho práce je aj toto ocenenie," reagoval na tohoročnú výhru starosta.

Ocenenie je uznaním i pre samotného správcu webu. ,,Ocenenie v tejto súťaži ma vždy istým spôsobom prekvapí, pretože konkurencia je každý rok veľmi silná. Veľmi pozorne však sledujem trendy v oblasti spravovania a návrhu stránky a snažím sa ich aj v praxi uplatňovať. Preto som aj na základe svojej odvedenej práce očakával umiestnenie v prvej päťke. Keďže minulý rok sme skončili práve na piatom mieste, prvé miesto, ktoré sme získali opäť po niekoľkých rokoch, ma príjemne prekvapilo,“ uviedol Bahleda.

Podľa jeho slov je najväčším pokrokom v tomto roku priblíženie sa a otvorenie samosprávy smerom k občanom, otvorenie informačného kanálu na komunikáciu so samosprávou prostredníctvom dotazných formulárov, informačných e-mailov a sms správ.

V spolupráci s odborníkmi

Súťaž Zlatý erb každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a Občianske združenie eSlovensko pod záštitou vysokých ústavných činiteľov Slovenskej republiky. Súťaž je usporiadaná v spolupráci s informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk, Združením informatikov samospráv Slovenska ZISS a medzinárodným kongresom ITAPA.

Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí verejnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM