Jakub Tílesch Rôzne

Odchody autobusov stále nie sú dostupné

Žiar nad Hronom - 17. december Od 12.12.2010 došlo k úprave autobusových a vlakových spojov. Cestujúci však boli zvyknutí na to, že so zmenou odchodov autobusových liniek, si mohli zakúpiť v niektorých novinových stánkoch, publikáciu „Odchody autobu

Táto publikácia uvádzala vybrané zastávky v okresoch B. Bystrica, B. Štiavnica, Detva, Krupina, V. Krtíš, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom a z vybraných miest Slovenska.

V súčasnej dobe však túto publikáciu nekúpite v žiadnom novinovom stánku. Na základe reakcie od čitateľov Žiar24, sme oslovili aj Slovenskú autobusovú dopravu Zvolen a. s. (SAD ZV) , ktorá má pracovisko aj v Žiari nad Hronom. Na naše otázky odpovedala Ing. Oľga Šurková. Podľa jej vyhlásenia, SAD ZV nie je povinná vydať publikáciu, v ktorej zahŕňa odchody autobusov. Podľa jej slov, sú povinní odchody spojov zverejniť na internete, a na jednotlivých autobusových zastávkach.

SAD ZV však pristúpila aj k vytvoreniu publikácie, tak ako po minulé roky. Prečo teda po 5 dňoch publikácia nie je stále dostupná presne neuviedla. Prípravu tejto publikácie zabezpečuje SAD ZV v spolupráci s dopravcami z celej SR. Ing. Konôpka, ktorého sme oslovili, k celej veci uviedol: „ Publikácia bola pripravená v obvyklom termíne, pričom sa čakalo na zaslanie posledných úprav a cestovných poriadkov tak, aby do tlače boli odovzdané čo najaktuálnejšie údaje. Isté opozdenie dodania podkladov spôsobil aj proces schvaľovania platnosti cestovných poriadkov v prímestskej doprave v Banskobystrickom samosprávnom kraji. Až po ich schválení mohla ísť publikácia do tlače.“ Podklady pre publikáciu takto mohli ísť do tlače len tri dni pred platnosťou CP. Podľa jeho stanoviska, však malo dôjsť ku komplikáciám a zdržaniu vo firme, ktorá zabezpečuje tlač, tie však nevedel špecifikovať.

Podľa informácii, ktoré priblížila p. Šurková, spomínaná publikácia, by mala byť dostupná v pondelok (20.12.2010), podľa jej vyjadrenia, však nebude dostupná v každom novinovom stánku, pretože nie všetci o ňu prejavili záujem. Cena by sa podľa nej mala pohybovať okolo 0,80 – 0,85 € nemala by však prekročiť 1 €. Napriek oneskorenému vydaniu, však nedokážu zaručiť, že všetky spoje budú aj premávať, pretože niektoré spoje môžu podnikatelia a spoločnosti posúvať alebo úplne zrušiť aj po prvých dňoch.

V prípade, že Vám nevyhovuje úprava spoja, ktorým ste boli zvyknutí cestovať, môžete sa obrátiť na SAD ZV pracovisko v Žiari nad Hronom písomne, e-mailom alebo telefonicky v prípade, že Vám nevyhovuje ani jedna možnosť, môžete sťažnosť podľa p.Šurkovej poslať aj po vodičovi autobusu. V prípade, ak ste napr.: zamestnancom organizácie, študentom… a je Vás viac, môže za Vás uvedenú sťažnosť podať aj zamestnávateľ, prípadne organizácia, p.Šurková zároveň v telefonickom rozhovore informovala, že sa budú snažiť vyhovieť čo najväčšiemu počtu ľudí.

/jat/ Foto: Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM