Monika Földešiová Rôzne

Odštartoval povianočný ošiaľ

V obchodných reťazcoch sa začali tesne po vianočných sviatkoch výpredaje, počas ktorých sa zľavy na tovaroch vyšplhali až na 70%. Zľavy by mali trvať až do vypredania zásob, približne do 15. januára budúceho roka. Výnimkou v povianočnej zľavovej horú

Najvýraznejšie zníženie cien sa týka odevov, lacnejšie sú však aj hračky či vianočné dekorácie a domáce potreby. „Povianočné zľavy využívajú nielen zákazníci, ktorým záleží na čo najnižšej cene, ale aj tí, ktorí si pod stromčekom našli peniaze alebo darčekové poukážky. Práve tie môže obdarený najvýhodnejšie využiť v období povianočných zliav,“ podotkol riaditeľ marketingu Tesco Stores Michal Štádler.

Výrazne zľavnený tovar, potravinový aj nepotravinový, ponúkajú aj ďalšie reťazce. „Okrem toho sme sa verejne zaviazali, že zvýšením dane z pridanej hodnoty o 1% sa ceny v Kauflande zvyšovať nebudú, a to minimálne do budúcoročnej Veľkej noci,“ uviedla hovorkyňa obchodnej siete Kaufland Erika Pfundtnerová.

Obe spoločnosti hodnotia tohtoročný vianočný predaj pozitívne. „Dobre sa predávali ryby, cukrovinky, špeciálne darčekové balíčky, či už potravinové alebo kozmetické, ako aj tradičné vianočné výrobky,“ vysvetlila Pfundtnerová. Prílev zákazníkov v bezprostrednom povianočnom období však pocítilo aj najväčšie banskobystrické nákupné centrum. „V sobotu a v nedeľu bola Europa zavretá a v pondelok to bolo veľmi cítiť. Počas dvoch dní sa nám zvýšila predajnosť až o 60%. Ľudia sú skutočne blázni do zliav,“ prezradila predavačka Lenka z jedného z butikov v spomínanom obchodnom centre. V niektorých obchodoch vám ponúknu až 70%-né zľavy, niekde i likvidáciu tovaru.

Zdroj: TASR + autor

zlavybb
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM