Barbara Dallosová Kultúra

Odviazaný karneval v centre Kremnice: Čo sľubuje tohtoročné Veľkonočné vajce?

Tradičná karnevalová rozlúčka so zimou nebude chýbať v centre Kremnice ani tento rok. Tentoraz s témou zo živočíšnej ríše.

Ilustračný obrázok k článku Odviazaný karneval v centre Kremnice: Čo sľubuje tohtoročné Veľkonočné vajce?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informuje Kultúrne a informačné centrum (KIC) mesta Kremnica, 57. ročník karnevalovej rozlúčky so snehom Veľkonočné vajce 2018 sa uskutoční v nedeľu 1. apríla o 14:00 hod. na svahu Štefánikovho námestia.

Organizátori avizujú atraktívny program. O zábavu sa postará vtáčia porota na čele s lídrom kapely Vrbovskí víťazi Braňom Jobusom. Samozrejmosťou bude tombola, v ktorej sa podľa organizátorov bude dať vyhrať možné aj nemožné.

,,Keďže prvoaprílová nedeľa pripadla tento rok presne na Deň vtákov, aj karneval sa tematicky ponesie v tomto duchu. Najlepšie masky, ale i samotní návštevníci budú môcť vyhrať okrem iného aj jedinečné vtáčie exponáty. Najoriginálnejšie a najvtipnejšie masky bude hodnotiť porota," približujú organizátori tohtoročnú tematiku.

Masky budú môcť súťažiť v 3 kategóriách – najmenšie deti do 7 rokov, deti od 8 do 15 rokov a najstaršie deti od 16 do 100 rokov. Prezentácia sa začne od 12.00 hod. v stánku pred Mestským úradom. Organizátori vyzývajú všetky masky, aby sa stihli zaregistrovať včas, najneskôr do 13.45 hod.

Podujatie podporilo niekoľko sponzorov, hlavnou cenou v tombole má byť špeciálny parný čistič. ,,Je sa naozaj na čo tešiť, oplatí sa prísť s celou rodinou. Pre návštevníkov okrem hlavného programu budú na námestí pripravené stánky s občerstvením a detskými atrakciami," lákajú organizátori.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM