Barbara Dallosová Rôzne Správy

Ojedinelý projekt v našom okrese: Deti dostanú týždeň, o akom sa im ani nesnívalo

Na lyže sa postavia deti, ktorým by sa to možno nikdy nepodarilo. Charitatívny nápad sa realizuje v Kremnici, priložiť ruku k dielu môže každý...

Ilustračný obrázok k článku Ojedinelý projekt v našom okrese: Deti dostanú týždeň, o akom sa im ani nesnívalo
Zdroj: Big Air v meste

Niekoľko zjazdoviek, medzinárodné bežkárske preteky, karneval na svahu či adrenalínová skokanská šou v centre. Mestečko zasadené v Kremnických vrchoch sa azda každému spája so zimnými športami a aktivitami.

Ako prvé mesto na Slovensku

Jedenásty ročník Big Air v meste nás čaká už o niekoľko dní a organizátori okrem exhibičného a kultúrneho programu pridávajú podujatiu i charitatívny moment. Spoločne s návštevníkmi akcie podporia dobrú vec a prostredníctvom predaja charitatívneho punču pomôžu deťom, ktoré nemajú možnosť naučiť sa lyžovať.

„Aj tento rok bude čistý výnos zbierky použitý na zabezpečenie výučby lyžovania vybraných detí zaradených do komunitného programu rozvoja lyžovania“ vysvetlil Marek Smatana z lyžiarskej a snowboardovej školy SNOWSPORTS, ktorá je pôvodcom tejto myšlienky.

Kremnica sa podľa jeho slov stala prvým mestom na Slovensku, kde sa takýto typ projektu podarilo v spolupráci s partnermi, medzi ktorých patrí mesto Kremnica a lyžiarske strediská Skalka Arena a Krahule, rozbehnúť. „Podobný projekt sme robili pred viac ako desiatimi rokmi v Juhoafrickej republike. Účasť v programe kde sa lokálne deti mohli naučiť lyžovať, sme im umožnili ako odmenu za dobré výsledky v škole.“

15 detí z kremnických škôl

Z kremnických škôl sa na základe sociálneho postavenia rodiny, ale aj prospechu detí vyberie 15 žiakov, ktorí sa počas jedného týždňa v rámci intenzívneho kurzu naučia lyžovať pod dohľadom inštruktorov. „Výnos zo zbierky používame na vykrytie nákladov programu, teda napríklad na skipasy a výstroj pre deti,“ doplnil Smatana.

Jasne označený charitatívny stánok nájdete na Štefánikovom námestí v Kremnici už počas víkendu 9. a 10. februára na 11. ročníku Big Air v meste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM