Barbara Dallosová Rôzne Správy

Onedlho to vypukne: Na Žiarsky jarmok sa prihlásili už stovky stánkarov

Už o niekoľko hodín ochutnáme na jarmoku prvý burčiak. Na Mestskom úrade vyzváňa telefón a počet stánkarov je stále vyšší.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho to vypukne: Na Žiarsky jarmok sa prihlásili už stovky stánkarov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Vo svojej modernej podobe bude Žiarsky jarmok písať 26. ročník a patrí mu víkend 13. – 14. októbra. Stánky budú tradične lemovať starú časť mesta a okolie Svätokrížskeho námestia. Predajcovia sa môžu prihlasovať ešte aj v jarmočný piatok, už teraz sú ale rozdané stovky predajných miest.

Ako pre Žiar24 potvrdila Janka Fekiačová z Oddelenia daní, poplatkov a podnikania žiarskeho Mestského úradu, doposiaľ radnica eviduje celkom 484 prihlásených predajcov. Z bezmála päťstovky prihlásených predajcov bude 390 ponúkať spotrebný tovar a 94 občerstvenie. Maximálna kapacita predajných miest na Žiarskom jarmoku je 621.

Jarmok okrem stánkov už tradične ponúkne aj kolotoče a atrakcie, kultúrny program na pódiu na Svätokrížskom námestí a otvorí pre verejnosť tiež brány Svätokrížskeho domu, v ktorom bude ponúkať tradičné špeciality. Tento rok si budú môcť návštevníci vychutnať dobroty z pôvodnej chlebovej pece dokonca priamo v gazdovskom dvore. Pridanou hodnotou jarmoku bol v posledných ročníkoch aj festival vína. Ten bude tento rok chýbať, ako ale vysvetlil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, mesto chce vínny festival vyčleniť ako osobitné podujatie a nájsť mu nový koncept a termín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM