Barbara Dallosová Rôzne

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Žiari, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na získanie krásneho opálenia by bol priam hriech. Žiarčania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Žiari, kde chytať bronz
Zdroj: TASR

Na horskej túre, pri mori či športmi… Aby ste sa však krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo v Žiari či jeho blízkom okolí.

Šibeničný vrch

Takzvaný Šibák je jednoducho klasika. Vŕšok je doslova na skok od mesta a prechádzku naň bez väčších problémov zvládne i ten, kto nepatrí medzi nadšencov turistiky. Žiarčania sa naň vyberajú opekať, venčiť svojich miláčikov, alebo si proste vychutnať pohľad na Žiar ako na dlani. Akási oáza nad mestom tiež poskytuje pokoj a rozľahlé trávnaté plochy, na ktorých sa dá rozložiť deka. Ideálne na slnenie sa!

Plážové kúpalisko

Ako už napovedá názov, na našom kúpalisku sa nielen osviežite vo vode, ale aj povyvaľujete na pláži, ktorá ho lemuje. Patrí medzi obľúbené letné miesta na relax, o čom svedčia rady na lístky počas horúcich dní. Na rozdiel od opaľovacích flekov v prírode si tu chytanie bronzu spríjemníte chladeným nápojom či drobnou dobrotou z bufetu, alebo prestriedate leňošenie jednou zo športových aktivít z ponuky kúpaliska.

Lutilský potok

Okolie takzvaného Lutilského potoka nepatrí medzi miesta, kde by bola deka na deke. Predtým, než sa tu rozhodnete zbierať slnečné lúče, si treba dobre premyslieť miesto, na ktorom sa zložíte. Cestičku popri potoku využívajú obyvatelia mesta na venčenia svojich miláčikov či beh. Po krátkej prieskumnej prechádzke však narazíte i na zašitejšie miesta, kde sa slnko prediera pomedzi stromy a vyhrieva zem. A pridaná hodnota – zvuk zurčiaceho potoka je počas vylihovania na pálivom slniečku akousi duševnou hygienou.

Baywatch

Vodnú plochu blízko pri obci Lovčica – Trubín Žiarčania nenazvú inak než Baywatch. Kto sa chce začať opaľovať už cestou, môže sa z mesta pokojne vybrať i po vlastných. Na Baywatch je to zo Žiaru len stredne dlhá prechádzka. Pre tých, čo sa radšej odvezú, nie je problém zaparkovať pred blízkym motorestom. Brehy jazera sú v tropických horúčavách o poznanie znesiteľnejšie, než vyhriata betónová džungľa. A komu sa leňošenie na Baywatchi zapáči, nemusí sa ponáhľať domov. Pri nádrži nezriedka vidieť rozložené i stany a okolo kempujúcich dovolenkárov.

Breh Hrona a mŕtveho ramena

Fleky blízko vody patria k najvyhľadáva­nejším miestam na slnenie sa. Ďalším z nich neďaleko mesta je breh Hrona, či jeho mŕtveho ramena. Slnkom zaplavená tráva popri rieke je skvelou voľbou ako na chvíľu ujsť od ruchu mesta a vrátiť sa dozlatista opálený. Práve pri rieke, ktorá dáva nášmu mestu meno, ale treba mať rešpekt. Hron už neraz ukázal veľkú silu a v blízkosti jeho brehov buďte radšej opatrní. Ďalšou možnosťou, ktorú Hron ponúka, je jeho mŕtve rameno, vyhľadávané najmä rybármi. Tí sa, nie náhodou, vracajú domov obvykle nielen s úlovkami, ale aj opálenými lícami.

Čítajte tiež:

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 6 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na štiavnické tajchy

Oáza v rozpálenej betónovej džungli: Takto si Žiačania užívajú chládok a oddych v parku FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM