Katarína Reiterová Samospráva

Opatrenia kvôli horúčavám v Žiari: Mesto kropia dva vozy

Meteorológovia nás varujú pred tropickými horúčavami, ktoré môžu dosiahnuť až 35 stupňov Celzia! Niektoré mestá na Slovensku už prijali kvôli týmto horúčavám mimoriadne opatrenia. Zisťovali sme, ako to je v Žiari.

Ilustračný obrázok k článku Opatrenia kvôli horúčavám v Žiari: Mesto kropia dva vozy
Zdroj: TASR

Horúce počasie vplýva aj na povrch vozoviek, ktoré sú tak o niekoľko stupňov teplejšie ako vzduch. „Počas extrémnych horúčav polievajú dva kropiace vozy komunikácie v meste,“ povedal hovorca mesta Martin Baláž.

„Zamestnancom mestského úradu zabezpečujeme pitný režim počas celého roka, a to pomocou výdajníka vody. O úprave pracovnej doby sme zatiaľ neuvažovali, ale nebránime sa tomu,“ odpovedal Baláž na otázku, či neplánujú upraviť aj zmenu pracovnej doby pre zamestnancov úradu, podobne, ako je tomu v Banskej Bystrici. Tu môžu zamestnanci využiť počas letného obdobia od 17. 6. do 31. 8. voliteľný začiatok pracovnej doby od 6.00 s možnosťou ukončenia pracovnej doby o 14.00 hodine.

Určité „výhody“ budú mať počas horúčav aj zamestnanci mestskej radnice vo Zvolene. „Ak budú teploty nad 32 stupňov, tak pracovníkov okolo obeda budeme púšťať domov, vyplýva to zo zákon,“ povedal zvolenský viceprimátor Juraj Družbacký.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM