Samospráva

Novinka v Žiari: Popíjanie na verejnosti už s pokutou, ako to bude na jarmoku?

Popíjanie alkoholu na verejnosti bude v Žiari nad Hronom pokutované. Dohodli sa na tom poslanci mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v Žiari: Popíjanie na verejnosti už s pokutou, ako to bude na jarmoku?
Zdroj: TASR

Všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré zakazuje požívanie alkoholu na verejných priestranstvách, schválili žiarski poslanci ešte na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Účinnosť nadobudlo 8. júla. Informoval o tom hovorca mesta Žiar nad Hronom Martin Baláž.

Ako uviedol, spomínané VZN hovorí o tom, že obyvatelia môžu konzumovať alkohol legálne len v zariadeniach na to určených alebo v domácnostiach, nie však na verejných priestranstvách. „Mestská polícia tak opäť bude môcť riešiť všetkých popíjajúcich bezdomovcov, opíjajúce sa partie pod oknami domov i popíjajúce skupinky v parku,“ vysvetlil.

Aj v tomto prípade platia isté výnimky, keď sa na verejných priestranstvách alkohol predsa len konzumovať môže. Jednou z nich je so súhlasom mesta zriadené exteriérové sedenie pred prevádzkami reštauračných alebo stravovacích zariadení a tiež organizované verejné spoločenské podujatia, napríklad fašiangové slávnosti, májové oslavy či organizovaný príležitostný trh s povoleným predajom alkoholických nápojov. „V našom meste ide napríklad o jarmok a vianočné trhy,“ uzavrel Baláž.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM